Franić: Reja je izgubio busolu, zar je normalno da ne želi razgovarati s igračima?

SITUACIJA Ivana Rodića, napadača koji je u Hajduk došao ljetos u transferu vrijednom oko 200 tisuća eura, a do danas je upisao tek sedam nastupa u bijelom dresu, i dalje je prilično nejasna. Nekadašnjeg je napadača Šibenika poželio bivši trener Ante Miše, a dolaskom Edoarda Reje, ne samo da se Rodić nije nametnuo, već je završio na tribini, daleko od kadra 18 igrača koji konkuriraju za prvenstvene gaže. Rodić svoj stav ne krije: Imam minimalan ugovor, a ni to mi se ne isplaćuje. Ljudi misle da je biti igrač Hajduka uživancija, a ja nemam za benzin. Želim otići u prosincu."

Rodić u Hajduku zarađuje minimalac, 36 tisuća eura godišnje, a i prema našim saznanjima tek nedavno je dobio nešto ugovorenog novca. Takva situacija sa sobom nosi i određene pretpostavke o svrsi i načinu dolaska Rodića na Poljud, a dodatna magla spustila se kada su, još uvijek nepoznati počinitelji, propucali noge njegovom menadžeru Mariju Franiću. On je, pak, ustvrdio da je pokušaj likvidacije usko vezan uz Hajduk.

Rodićev se status u međuvremenu nije promijenio, a nisu se stišale ni vijesti o navodnom Franićevom presingu na talijanskog trenera. Ipak, u razgovoru za Index Franić je demantirao informaciju da je nakon poslijepodnevnog treninga Hajduka dobio odbijenicu od Reje, kojem se navodno najavio preko menadžera Ivice Šurjaka. Reja je komentirao da ga ne zanima razgovor sa zastupnicima igrača, a Franić i Šurjak kažu da nikakav razgovor nije ni planiran!

"Mali samo šuti i radi"

"Novinar koji je napisao da sam došao na Poljud potražiti Reju rekao mi je kasnije da će tu priču i demantirati. I Šurjak mi je rekao da ne zna o čemu se radi. S njim sam razgovarao o Rodiću, ali kako i ne bih kad trener malom ne da priliku, niti da bude na klupi, A u Hajduk je došao kao jedan od najboljih igrača HNL-a", govori Franić.

"Rodić je želio razgovarati s trenerom, ali on ga ne žali primiti niti mu objasniti njegov status. Zar  je to normalan odnos? Treneri moraju razgovarati sa svojim igračima i ne razumijem zašto Reja stalno odbija Rodića. Ja nemam veze s tom, namjerno se ne želim miješati u cijelu priču. Čini mi se da je Reja izgubio busolu, očito više ne može ništa napraviti u Hajduku, pa se tako ponaša..."

Franić ima samo riječi hvale za igrača koji će na zimu, čini se, opet voditi s Hajdukom bitku oko ispisnice.

"On radi, marljivo trenira, Dobar je, pristojan, samo šuti i radi, A jedva da je dobio koji dinar...."

Pročitajte više