Frankfurt ima novog narodnog heroja: "Kovač je spasitelj"

Foto: Guliver Images/Getty Images

NIKO KOVAČ uspio je u svojoj misiji. Frankfurt ga je angažirao početkom ožujka u nadi da će spasiti klub od ispadanja iz prve lige, a bivši hrvatski izbornik to je i učinio - na teži način. Njegova je momčad status prvoligaša morala obraniti u dodatnim kvalifikacijama protiv Nurnberga. Prva utakmica odigrana u Frankfurtu završila je 1:1, ali Kovačevi ratnici uspjeli su slaviti kao gosti u uzvratnoj utakmici s 1:0.

> Niko Kovač je uspio: Eintracht ostao u Bundesligi

> Boris Becker: Volim Niku Kovača

Kicker: Frankfurt ima novog narodnog heroja

Njemački mediji u svojim izvještajima pišu kako je Frankfurt u obje utakmice bio bolja momčad te je zasluženo potvrdio svoj opstanak u prvoj ligi. Kicker hvali hrvatskog trenera:

"Frankfurt ima novog narodnog heroja. Niko je zajedno s bratom Robertom spasio Eintracht. Kovač je stigao u posljednji trenutak i spasio je klub od ispadanja u drugu ligu", piše Julian Franzke.

Kovač: Bilo bi tragično da mi nismo uspjeli

Kovač je, očekivano, bio presretan nakon utakmice.

"Bogu hvala, ostali smo u prvoj ligi. Učinili smo sve što je u našoj moći da to ostvarimo i drago mi je što smo uspjeli", rekao je Kovač.

"Borba za ostanak je možda lijepa za televiziju, ali nisam siguran koliko je estetski bila lijepa utakmica, nervoza i napetost bili su nepodnošljivi. U obje smo utakmice bili bolji. Nurnbergu želim sve najbolje u sljedećoj sezoni", rekao je Kovač.

"Naravno, čestitke i našim protivnicima za koje imam samo riječi hvale. Međutim, bilo bi tragično da mi nismo uspjeli", dodao je Kovač za kraj.

Pročitajte više