Frings: Na Euru ne smijemo raditi glupe greške kao protiv Bjelorusije

VEZNJAK njemačke reprezentacije Torsten Frings upozorio je svoje kolege iz obrane da igrači u zadnjem redu ne smiju raditi greške, ako momčad Elfa želi podignuti naslov Europskog prvaka.

Njemačka je odigrala 2:2 s Bjelorusijom u utorak, nakon što je imala dva gola prednosti. Bjelorusi su zabili golove nakon pogreški njemačkih igrača pa ih je igrač Werder Bremena upozorio da se takvo nešto ne smije događati na Euru.

"Primili smo golove zbog pogreški u obrani. No, svaki igrač na terenu treba pomagati u defenzivi, a to na utakmici s Bjelorusijom nije bio slučaj", rekao je Frings.

No, Frings smatra da njemački centralni obrambeni par Christophe Metzelder i Per Mertesacker može zaustaviti bilo koje igrače u Europi.

"Metzelder i Mertesacker mogu zaustaviti sve Luce Tonije i Francke Riberyije ovog svijeta. Mogu se nositi sa svim takozvanim superzvijezdama, pa se ne trebamo brinuti", rekao je Frings.

Veznjak je otkrio i da ima puno povjerenje u Jensa Lehmana, unatoč tome što je 28-godišnji vratar na udaru kritika poslije utakmice s Bjelorusima.

"Jens je jako iskusan igrač, točno zna što se traži od njega. On je idealan vratar za ovo natjecanje", pohvalio je veznjak svog vratara.

M.Pa.
Foto: lastkick.com

Pročitajte više