Fury će uprazniti WBO i WBA titule pod jednim uvjetom

Foto: Hina

POLAKO se topi kolekcija pojasa koje posjeduje Tyson Fury. Većina boksačkih medija javlja kako je pred teškaškog prvaka stavljen ultimatum prema kojem do 17. listopada mora uvjeriti WBO da mu odobre daljnje držanje pojasa. Naknadno su se pojavile informacije da je slična situacija i s WBA titulom.

Samim time je pred prvaka, koji se bori s depresijom, brojnim privatnim problemima i padom na doping testu, stavljen težak zadatak, budući na njegova situacija, očigledno, baš i ne izgleda bajno.

Nešto nakon tih prvih vijesti, portal Boxingscene je javio kako su Britanac i WBO postigli dogovor prema kojem će on uprazniti naslov, ali pod uvjetom da mu se osigura napad na titulu čim se bude u mogućnosti vratiti boksu. No naglasimo da se još uvijek čeka službena potvrda WBO-a. Je li isti dogovor postignut i po pitanju WBA (Super) pojasa, još nije poznato, ali se pretpostavlja da bi trebao biti.

Ove srijede će Fury izaći pred British Boxing Board of Control tijelo, povodom saslušanja nakon kojeg bi mogao ostati bez boksačke licence.

Pročitajte više