BOKS

Fury: Ne treba mi Miočić. Hrgović je sjajan, mogu se s njim boriti

Foto: EPA

TYSON Fury, engleski boksač i aktualni svjetski teškaški prvak po WBC organizaciji, opovrgnuo je glasine kojima se dugo baratalo u svijetu borilačkog sporta.

Naime, "Kralja Cigana" se posljednjih mjeseci intenzivno dovodilo u kontekst mogućeg okršaja s MMA borcima, a najistaknutija imena su bila ona Stipe Miočića i Francisa Ngannoua. I Miočić i Ngannou spremni su na takvu borbu, svjesni da u jednom boksačkom supermeču mogu zaraditi kao za petnaest borbi u UFC-u.

U intervjuu s Kuganom Cassiusom, jednim od najpoznatijih novinara u svijetu boksa, otkrio je da od tih borbi neće biti ništa: "Ne treba mi to, ni Miočić ni Ngannou ni Brock Lesnar. Nema potrebe za tim crossover borbama. To mogu jednom kada završim boksačku karijeru, ali sada to nema smisla. Odbio sam Danu Whitea jer ima nekoliko sjajnih boksača s kojima se moram obračunati. Sigurno se moram boriti s Wilderom, ali i Joshuom i Whyteom".

Fury je u nastavku razgovora pohvalio i druge teškaške boksače, a spomenuo je i hrvatskog borca: "Ima toliko mladih i uzbudljivih boraca koji tek dolaze. Svaki od njih bio bi izazov. Efe Ajagba je visok i snažan. Usyk i Chisora, i oni su u kombinacijama. Tu je i Filip Hrgović, on izgleda sjajno".

 Posljednji meč Fury je imao prije dva mjeseca kada je tehničkim nokautom svladao Deontaya Wildera i osvojio titulu po WBC-u. U karijeri ima 30 pobjeda, od čega 21 nokautom i jedan remi.

Filip Hrgović se nakon sjajne amaterske karijere u kojoj je osvojio i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju prebacio među profesionalce. U dvije godine odradio je deset borbi. U svakoj je pobijedio, a u osam njih je nokautirao suparnika. Prema većini teškaških promocija i organizacija nalazi se već sada u deset najboljih teškaša, a za očekivati je kako bi nakon jednog ili dva veća skalpa mogao dobiti i napad na titulu prvaka.

Pročitajte više