MMA

Engleski mediji: Fury bi se mogao boriti protiv Miočića

Foto: Jason Silva/AGIF/Guliver Image

TYSON FURY obranio je prije desetak dana titulu boksačkog prvaka svijeta. U 11. rundi svladao je Deontaya Wildera tehničkim nokautom i dokazao da je najbolji boksač ove generacije.

Još uvijek se ne zna tko bi mu trebao biti idući suparnik. Idealna borba trebala je biti ona protiv Anthonyja Joshue za objedinjavanje svih najvećih pojaseva. Međutim, Joshuu je porazio Usik. Izgubio je pojaseve, ali ima i revanš kako bi ih vratio.

Furyjev otac John rekao je za britanske medije kako bi volio vidjeti sina u MMA borbi. "Brz je i lagan na nogama. Ima jako dobru ravnotežu i vjerujem da bi mogao napraviti velike stvari i u MMA-u s pravim trenerom", rekao je John Fury.

The Sun je proširio priču na potencijalne Furyjeve suparnike, a jedno od imena na listi je i Stipe Miočić.

"Bivši prvak UFC-a Miočić (39) bio je uspješan amaterski boksač. To mu je pomoglo i u stilu kojim je dominirao u slobodnoj borbi. Također je i ranije spominjao želju da se okuša protiv Furyja, ali u ringu. Kad bi Fury želio veliki izazov u UFC-u, Miočić bi nakon Ngannoua bio najveći test. Jednom je u travnju 2020. rekao: "Stipe kaže da želi boksati sa mnom. To bi sigurno bila dobra borba", stoji uz opis američkog borca hrvatskog podrijetla.

Uz Miočića, na listi potencijalnih protivnika nalaze se Francis Ngannou, Junior Dos Santos, Ryan Bader i Greg Hardy.

Pročitajte više