Luda utakmica u Splitu: Futsal Dinamo za rođendan napokon svladao velikog rivala

 Foto: Facebook Futsal Dinamo

Nakon velike drame, Futsal Dinamo je u sedmom pokušaju srušio velikog rivala splitski Tommy sa 4:3, čime ga je preskočio na tablici.

Domaćin je počeo mnogo bolje i bilo je nevjerojatno što su u prvih 10 minuta uspjeli promašiti. Dinamu su saveznik bili golman Bešlić, stative te izrazita nepreciznost domaćih igrača. U 14. minuti Matej Horvat postiže gol za Dinamo, ali gosti nisu izdržali do kraja poluvremena. U 19. minuti Suton poravnava iz slobodnog udarca, a Split je u dobrom ritmu nastavio i u drugom dijelu, te već u prvoj minuti Alen Marić pogađa za preokret. Ipak, dvije minute nakon toga Penava vraća stvari na početak, ali već u idućem napadu vratar Bešlić zarađuje drugi karton i Dinamo je prisiljen braniti se s igračem manje. To su i uspjeli, a golovima Ziberija i Penave stigli su do 2:4 vodstva, dok je Suton pretkraj utakmice tek smanjio poraz. Da drama bude potpuna, mladi vratar Dinama Karlo Maloševac, koji je zamijenio Bešlića, obranio je u posljednjoj dionici susreta čak dva deseterca i time donio svojoj ekipi veliku pobjedu.

Utakmica s čak 8 pogođenih okvira gola, 7 golova i još barem 10 izvrsnih šansi i preokreta stvarno je najbolja promocija ovog sporta.

Futsal Dinamo sada ima isti broj bodova kao i splitski klub, ali je zbog boljeg omjera sada bolje pozicioniran te zauzima drugo mjesto na tablici, iza vodećeg Nacionala. Podsjećamo vas, prva dva kluba idu direktno u polufinale za razigravanje za prvaka, dok će klubovi koji se nalaze između 3. i 6. pozicije na tablici imati još jedno kolo prije toga u kojem će se odlučiti druga dva polufinalista.

Ovime su igrači Futsal Dinama pružili najbolju moguću čestitku svojim navijačima. Naime, "mali", ali veliki Dinamo danas slavi točno pet godina postojanja.

 

Pročitajte više