FUTSAL

Futsal doigravanje: Prvak na rubu ispadanja, novi prvoligaš blizu finala

Foto: MNK Olmissum

ZAVRŠENE su prve polufinalne utakmice 1. Hrvatske malonogometne lige. Prednost i meč-loptu osigurali su novi prvoligaš Futsal Pula i makarsko Novo vrijeme, bivši prvak. Preko tjedna će tražiti drugu pobjedu u seriji koja bi im donijela prolazak u finale i šansu za titulu.

Pula je na domaćem terenu bila bolja od dubrovačkog Squarea s 3.0. David Mataja doveo je Puležane u vodstvo već u drugoj minuti, a posao su u drugom poluvremenu dovršili autogol Mirka Hrkaća i novi gol Mataje u zadnjoj minuti susreta. Sjajna je bila i reprezentativna jedinica Žarko Luketin koji je sačuvao mrežu Pule netaknutom.

Novo vrijeme slavilo je u gostima kod aktualnog prvaka Olmissuma i svojeg najvećeg rivala s 2:1. Bio je to prvi ovosezonski poraz Omišana na prepunom Ribnjaku, a na utakmici je bilo i pedesetak navijača gostujućeg kluba.

Vodstvo koje je Olmissumu donio Josip Jurlina u petoj minuti na samom početku nastavka su preokrenuli Vedran Kazazić nakon fantastične akcije i Pulinho. Omišani su osvojili zadnje dvije titule, a posljednji prvak prije njih bila je upravo makarska momčad.

Pročitajte više