FUTSAL

Futsal Euro: Srbija u trileru pobijedila domaćina i izbacila ga s turnira

Foto: Profimedia

FUTSAL reprezentacije Ukrajine ostvarila je prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva u Nizozemskoj. Izgubila je protiv europskog i svjetskog prvaka Portugala s 1:0, ali je prošla dalje zahvaljujući Srbiji koja je upisala prvu pobjedu na ovom turniru.

Reprezentacija susjedne države bila je bolja od domaćina Nizozemske (3:2) čime ih je i izbacila s turnira. Nizozemci su vodili 2:0 golovima Jordanyja Martinusa i Stefana Rakića (autogol), ali onda slijedi veliki preokret. Od 27. do 33. minute pogađali su Andrea Stojčevski, Slobodan Rajčević i Denis Ramić. 

Nizozemci su morali riskirati pa su uveli golmana igrača. U zadnjih deset sekundi imali su dva zicera, ali je oba skinuo srpski vratar Nemanja Momčilović. Nizozemci su počeli slaviti kad su postigli gol na samom kraju, ali su uskoro shvatili da je vrijeme već bilo isteklo i da gol neće važiti. 

Jedino gol na susretu Ukrajine i Portugala zabio je Zicky u 37. minuti. Portugal je upisao sve tri pobjede, dok su ostale reprezentacije zatvorile krug momčadi s tri boda, a Ukrajina ima najbolju gol-razliku. Portugalci će u četvrtfinalu na senzaciju Finsku koju vodi hrvatski stručnjak Mićo Martić, dok će Ukrajina igrati s Kazahstanom.

 

Pročitajte više