FUTSAL

Futsal: Gradski derbi u Zagrebu bit će i humanitarni spektakl

Foto: Futsal Dinamo

FUTSAL Dinamo i Alumnus danas u 19 sati odigrat će dvoboj 9. kola Prve hrvatske malonogometne lige. Utakmica se igra u Domu sportova II u sklopu akcije Plavi Sveti Nikola 2021. Cijena ulaznica za utakmicu iznosi 30 kuna, a mogu se kupiti na blagajni dvorane 2 Doma sportova od 18 sati.

Prihod ide dječjoj bolnici Bistra

Sav prihod od prodanih ulaznica Futsal Dinamo će donirati Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Bistra, a utakmici će prisustvovati i Plavi sveti Nikola koji će poklon-paketima darivati najmlađe posjetitelje utakmice.

"Bolnica Bistra je specifična ustanova, jedina takva u Republici Hrvatskoj. Brinemo o najteže bolesnoj djeci, od tri mjeseca starosti pa do odraslih ljudi od 50 godina. Radi se o kronično bolesnoj djeci, čim se završi njihovo liječenje u akutnim bolnicama, oni dolaze kod nas ili kada se roditelji više ne mogu o njima brinuti.  U našoj bolnici djeca su pretežito nepokretna, konstantno leže u krevetu. Imamo i 70 djece koji nemaju roditelje i o njima se brinemo mi", rekao je ravnatelj bolnice Bistra Renato Mittermayer za futsal-dinamo.hr.

Svi zainteresirani bolnici Bistra mogu pomoći na više načina, donacijom ili volonterskim radom, a jedan od njih je i kupnja ulaznice za futsalski spektakl u kojem se susreću jedina dva zagrebačka kluba u 1.HMNL.

Plavi pobjedom love drugo mjesto

Futsal Dinamo je trenutno četvrti i pobjedom želi godinu završiti kao druga momčad lige, a Alumnus se nalazi na začelju, s pet bodova manje od zone spasa.

Ovo je treći put da se Futsal Dinamo i Alumnus susreću u prvenstveno-humanitarnoj manifestaciji Plavi Sveti Nikola, koja se prvi put održala u prosincu 2017. godine. Prvenstvena utakmica humanitarnog karaktera u organizaciji Futsal Dinama početkom prosinca korijene vuče iz 2014., prve godine funkcioniranja Dinama prema članskom modelu.

Za ulazak u dvoranu potrebna je EU digitalna covid-putovnica, a utakmica se prenosi i na YouTube kanalu Hrvatske nogometne televizije.

Pročitajte više