FUTSAL

Futsal: Izbornik objavio popis za Euro, nema dvojice ključnih igrača

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

IZBORNIK hrvatske futsal reprezentacije Marinko Mavrović objavio je konačni popis od 16 igrača koji će ići na Europsko prvenstvo. Turnir se igra od 19. siječnja do 6. veljače u Nizozemskoj, a Hrvatska ide kao jedan od favorita iz sjene. S proširenog popisa otpala su dva bitna igrača.

Jedan od njih je sjajni pivot Luka Perić, igrač talijanskog Napolija i jedan od najvažnijih igrača ekipe. Mavrović je za HNS-ovu stranicu pojasnio: "Ostali smo bez Luke Perića, koji je dobio anginu i nije mogao biti s nama na završnim pripremama." Drugi igrač kojeg neće biti u Nizozemskoj je prva zamjena za Perića, Luka Suton iz makarskog Novog Vremena.

Popis igrača koji odlaze na Euro: Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum) i Maro Đuraš (Square).

U Nizozemsku će putovati i Duje Kustura iz Olmissuma te Ante Piplica iz Futsal Dinama. Oni tamo idu u svojstvu zamjene, kao opcije ako netko od prijavljenih igrača otpadne zbog ozljede ili zaraze. Hrvatska je u skupini s Rusijom, Poljskom i Slovačkom. Turnir otvara u petak protiv Poljaka od 20:30.

Pročitajte više