FUTSAL

Futsal: Šibenčani šokirali prvake, danas veliki navijački derbi

Foto: AFC Universitas Facebook

ODIGRANA su četiri od pet utakmica drugog kola nastavka 1. Hrvatske malonogometne lige. Vidjeli smo nekoliko iznenađujućih rezultata, a posebno se to odnosi na poraz prvaka Olmissuma na Baldekinu protiv Crnice. Sutra se od 20 sati igra i veliki navijački derbi između Futsal Dinama i MNK Šibenika 1983.

Prvak doživio neugodan poraz, studentski derbi Splićanima

U prvoj utakmici kola Crnica je kod kuće svladala Olmissum s 3:1. Gosti su poveli preko kapetana Stjepana Perišića, ali je onda uslijedio tornado domaćina. Antonio Repić je dvama golovima donio preokret do 25. minute. Prvak je probao s golmanom-igračem, ali se prvak napromašivao. Bruno Žilić zabio je u zadnjoj minuti za potvrdu pobjede.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK

Derbi između splitskih i zagrebačkih studenata, odnosno Universitasa i Alumnusa, završio je uvjerljivom pobjedom domaćina na Gripama (9:2). Za splitski klub zabijali su Ivan Gotovac (x3), Vicko Radić, Domagoj Čule, Josip Juretić, Filip Kosor, Bruno Bebić i Božo Sučić. Za Alumnus su zabili Matija Ačkar i Andro Cota.

Vrgorac doživio drugi domaći poraz, novi prvoligaš i dalje sjajan

Jedan od godinama najboljih domaćina, Vrgorac, doživio je drugi domaći poraz zaredom. Bolji je sa 6:4 bio dubrovački Square. Maro Đuraš i Marko Kuraja zabili su po dva, a Martin Facundo Gassmann i Matej Perović po jedan gol za pobjednika. Za domaće su zabijali Josip Bošković (x2) i Guilherme Dos Santos (x2).

Futsal Pula je i drugi put u sezoni svladala makarsko Novo vrijeme (4:2). Ivan Šulentić je zabio za vodstvo domaćina, a Marin Musinov je poravnao do poluvremena. Dean Moravac (x2) i David Mataja donijeli su pobjedu novom prvoligašu, a za goste je i drugi gol dao Musinov.

U nedjelju se od 20:15 u zagrebačkom Domu sportova igra posljednja utakmica kola. Bit će to pravi navijački derbi s obzirom na to da će se sudariti Futsal Dinamo i MNK Šibenik 1983. U prvom ogledu u Šibeniku bilo je 5:0 za Dinamo.

Pročitajte više