Futsal: Sin hrvatske nogometne legende junak Torcide, Dinamo preuzeo vrh tablice

Foto: Matija Habljak/Pixsell

ODIGRANE su prve dvije utakmice petog kola SuperSport HMNL-a. Torcida i Futsal Dinamo došli su do vrijednih bodova, i to na gostovanjima koja su među najtežima u ligi. Torcida je deklasirala Osijek 7:3, dok je Dinamo u velikoj borbi stigao do tijesne pobjede u Vrgorcu (1:2) i barem privremeno preuzeo vrh prvenstvene ljestvice.

Torcida je bila puno bolja od suparnika i već je u trećoj minuti povela preko Luke Grubišića. Odmah je izjednačio Domagoj Domjanović, a isti igrač zabio je i za 2:2 nakon što je Antonio Repić doveo goste u vodstvo drugi put. No uslijedila je serija Torcide.

Mateo Poljarić i Toni Legčević su zabili po jedan, a sin legendarnog Aljoše Asanovića - Antonio Asanović postigao je dva gola za 2:6. Jakov Jurišić smanjio je na 3:6, a konačan rezultat postavio je Ante Kovačević dvije minute prije kraja.

Teška pobjeda Dinama

Plavi su gostovali u Vrgorcu kod istoimenog domaćina. U prvom poluvremenu su imali dominaciju u posjedu, ali je domaćin imao opasnije prilike. Ante Piplica se na vratima gostiju pokazao kao neprelazna prepreka.

U drugom dijelu Dinamo je poveo nakon lijepe akcije iz kornera, u kojoj je Luka Perić asistirao Antoniju Konsuu. Domaćin je uzvratio ekspresno i na vrlo sličan način, a strijelac je bio Josip Bošković.

Dinamo je odlučio susret osam minuta prije kraja kada je Filip Novak zabio nakon sjajne kombinacije s Perićem. Do kraja su gosti imali šansu i iz deseterca, ali je mladi Leo Rašić obranom zaokružio sjajnu partiju. Ostale utakmice ovog kola igraju se u nedjelju.

Raspored do kraja kola:

Novo vrijeme - Crnica

Uspinjača - Futsal Pula

Square - Olmissum

Pročitajte više