FUTSAL

Futsal: Težak poraz Dinama, bivši prvak ispao iz lige

Foto: MNK Olmissum

ODIGRANO je 14. kolo najuzbudljivije domaće lige. Olmissum je uvjerljivom pobjedom nad Dinamom zadržao prvo mjesto. Obje šibenske momčadi upisale su pobjede kao autsajderi, a posebno je impresivna bila pobjeda "Funcuta" protiv bivšeg prvaka. Vrgorac je očekivano slavio kod Alumnusa i gurnuo ga u drugu ligu.

Olmissum bez problema protiv Dinama, Vrgorac uvjerljiv kod Alumnusa

U derbiju kola, aktualni prvak Olmissum dočekao je Dinamo na Ribnjaku. Bio je to dvoboj prve i treće momčadi prvenstva. Plavi su došli desetkovani suspenzijama i ozljedama te je to od početka bila jednosmjerna utakmica. Već u trećoj minuti Jakov Hrstić je zabio za vodstvo domaćina.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Omišanima je pomogao crveni karton koji je zaradio Mateo Mužar. Uskoro su to kaznili i Antonio Sekulić je povisio vodstvo. Josip Kolobarić i ponovo Sekulić postavili su konačnih 4:0.

Alumnus je u Sesvetama lovio zadnji vlak spasa, ali je Vrgorac bio bolji sa 6:3 iako je domaćin na poluvremenu vodio s 3:2. Precizni su za domaćina bili Krešimir Jelić, Luka Lovrek i Josip Grubeša, a za goste Josip Govorko, Duško Martinac (2), Josip Bošković (2) i Ante Kraljević.

Bivši prvak je ovime i službeno ispao iz lige jer ima samo tri boda i četiri kola prije kraja zaostaje 13 bodova za devetim mjestom koje vodi u doigravanje u kojem se može izboriti ostanak u prvoligaškom društvu.

Show u Makarskoj, slavila oba šibenska kluba

Ljepotica kola odigrana je u Makarskoj gdje je MNK Šibenik 1983, klub Funcuta, slavio protiv favoriziranog Novog Vremena sa 6:5. Šibenčani su na poluvremenu vodili 3:2. Strijelci za njih bili su Zvonimir Šućur i Josip Jurić (2), dok su za Novo Vrijeme zabili Luka Suton i Marin Sesar.

U drugom poluvremenu uslijedio je spektakl. Dvama golovima Sutona Makarska preokreće rezultat, ali to je bilo kratkog vijeka. Pulinho je autogolom vratio stvari na početak 10 minuta prije kraja, a onda su Franjo Matković i Šućur odveli Funcute do pobjede. Nevjerojatni Suton je postavio konačnih 5:6 svojim četvrtim golom na susretu.

Uspješna je bila i druga šibenska momčad. Crnica je na Baldekinu svladala drugoplasiranu Pulu sa 6:2. Pula je povela preko Roberta Grbića, ali autogol Manola Bilića te golovi Marinka Šamije i Domara donose Šibeniku 3:1 uoči odmora.

Paulo Katuša je s dva gola prelomio susret, Saša Subotić zabio je za 6:1, a Danis Hrgota postavio je konačan rezultat. U subotu od 18 sati splitski Universitas zaključuje kolo na Gripama protiv dubrovačkog Squarea.

Pročitajte više