G2 Esports i Cloud9 otvorit će doigravanje ELEAGUE CS:GO Premirea

FOTO: ELEAGUE

Završila je grupna faza ELEAGUE CS:GO Premierea. Od početnih 16 timova ostalo je najboljih osam, a među njima su se našla čak tri danska tima. North i Astralis su mnogi vidjeli u doigravanju, a onda im se pridružio Heroic koji je iznenadio brazilski SK Gaming. Doigravanje donosi vrlo zanimljive mečeve, a otvorit će ga G2 Esports i Cloud9 10. listopada.

>>Raspad CS:GO tima Immortals, od finala Majora do potpunog rasula u svega par mjeseci
 
ELEAGUE CS:GO Premier odlično je pokazao stvarno stanje scene. Brazilski timovi od kojih se puno očekivalo na početku nove sezone ponovo su razočarali. FaZe Clan je potvrdio odličnu formu kao i G2 Esports, a u skupinama su neokrznuti prošli još North, Cloud9 i Astralis. 
 
Na'Vi, Virtus.pro, Immortals, SK Gaming i Team Liquid oprostili su se od natjecanja. Iako su navedeni timovi prije samo koji mjesec mogli biti među najbolja četiri najvećih CS:GO turnira na svijetu, na početku nove sezone još traže formu. Ispadanje velikana otvorilo je prostora timovima poput EnVyUs i Heroic da prođu u doigravanje i to potpuno zasluženo.
 
Najveće iznenađenje svakako je Heroic koji je za prolaz dva puta pobijedio najbolje rangirani tim na svijetu, brazilski SK Gaming. Idući protivnik bit će im druga danska ekipa u doigravanju, North.
 
Screenshot: ELEAGUE
 
Na prvi pogled parovi doigravanja idu na ruku FaZe Clana, koji će prvo igrati protiv EnVyUsa, a potom protiv boljeg iz danskog ogleda između Northa i Heroica. Nastave li NiKo i društvo s odličnim igrama, oni bi trebali biti pobjednici te strane prvenstva. 
 
Na drugoj strani puno je teže predvidjeti pobjednika, ali o njemu bi trebali odlučivati G2 Esports i Astralis. Fnatic i Cloud9 trenutno nisu na razini najboljih pet na svijetu, ali već smo vidjeli kako su iznenađenja moguća. Daleko od toga da su G2 i Astralis nedodirljivi.
 
Doigravanje će trajati od 10. do 13. listopada, kada će se odigrati finale. Bilo bi sjajno kada bi u finalu vidjeli FaZe Clan, osvajače ESL One turnira u New Yorku te G2 Esports, pobjednike DreamHack Mastersa Malmöu. To je vjerojatno najatraktivniji meč koji CS:GO može u ovom trenutku ponuditi. Bez obzira na sve, FaZe Clan je i dalje glavni favorit za osvajanje cijelog turnira. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više