Gabrić postao višak u Trabzonu zbog dolaska mlade češke zvijezde

PREMA pisanju turskih medija Drago Gabrić ove sezone sigurno neće igrati za Trabzonspor zbog ograničenja od deset stranih igrača u momčadi. Nakon nesreće Turci su najavili kako će zamrznuti njegov ugovor ali dolaskom novih pojačanja Grabrić je postao višak.

Gabrić je, podsjetimo, krajem svibnja doživio tešku prometnu nesreću na putu iz Splita prema Imotskom. Turski mediji i Trabzonspor sa velikim su zanimanjem pratili oporavak mladog hrvatskog veznjaka, a u Hrvatsku su poslali i vrhunske turske liječnike kako bi pomogli unesrećenom igraču koji je posljednju sezonu odradio na posudbi u Ankaragučuu.

Gabrić je odlično odradio proljetni dio sezone zabivši nekoliko važnih golova, a ovog ljeta trebao je krenuti na pripreme sa Trabzonom koji će igrati i Ligu prvaka. Iako su najavili kako će zamrznuti Gabrićev ugovor, koji traje do 2013., barem do njegovog oporavka, situacija se u klubu promijenila nakon početka prijelaznog roka.

Trabzonspor je procijenio kako će do povratka u prijašnju formu Gabriću trebati dosta vremena, što ne odgovara klubu koji će se za trofeje boriti na tri fronta. Problem koji najviše muči turskog doprvaka je ograničenje domaće lige prema kojem u momčadi mogu imati maksimalno deset stranih nogometaša.

Trabzonspor je prošlog tjedna doveo češku zvijezde Ondreja Čelustku, braniča koji je na nedavno završenom Europskom U-21 prvenstvu odigrao svih 480 minuta za konačno četvrto mjesto i izbor u najbolju momčad turnira. Milijun eura Turci su platili praškoj Slaviji za svog jedanaestog stranca u ekipi i Gabrićev status naglo se promijenio.

S druge strane, Gabrić se u Splitu dobro oporavlja, a nedavno je u razgovoru za Index potvrdio kako bi se mogao dulje zadržati pod Marjanom.

"Ukoliko zaista s Turcima dogovorim raskid ugovora, sigurno da ne bi imao ništa protiv vratiti se na Poljud, u Hajduk", rekao je tada Gabrić. Iz Hajduka su ranije poručili kako Dragu čekaju raširenih ruku.

Pročitajte više