COPA AMERICA

Gabriel Jesus suspendiran na dva mjeseca, u Cityju zadovoljni

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEO MESSI nije jedina zvijezda kojoj je Conmebol opalio suspenziju zbog neprimjerenog ponašanja na Copa Americi.

Gabriel Jesus, brazilski napadač Manchester Cityja, suspendiran je na dva mjeseca i kažnjen s 30.000 dolara zbog "uvredljivog i zlonamjernog ponašanja tijekom pobjede Brazila 3:1 u finalu protiv Perua".

Jesus je tada isključen u 70. minuti zbog drugog žutog kartona, nakon čega je gestikulirao prema sucu pokazujući da je potkupljen, a zatim je, izlazeći s travnjaka, gurnuo i srušio ekran na kojem suci konzultiraju VAR.

Embed from Getty Images

Brazil i Jesus mogu se žaliti na suspenziju u idućih sedam dana, no ostane li ona na snazi, napadač će propustiti prijateljske utakmice Brazila s Kolumbijom i Peruom u rujnu.

Suspenzija se, dakako, ne odnosi na klupski nogomet pa je ona zapravo sjajna vijest za Manchester City i Pepa Guardiolu koji imaju još samo jednog pravog napadača u Sergiju Agueru i svakako se neće ljutiti jer njihova druga zvijezda neće morati na dalek put, nego će ostati trenirati u klubu.

U Cityju su dosta osjetljivi po pitanju Jesusa koji je zbog ozljeda propustio 13 utakmica u 2017. i 12 u 2018. godini pa ga na svaki način žele zaštititi od nove kalvarije, a putovanja u Južnu Ameriku i utakmice koje bi tamo igrao definitivno ne bi pomogli u prevenciji.

Pročitajte više