GAK: Zlatko Kranjčar ucijenio Ivana Leku

ČELNICI austrijskog prvoligaša GAK, koji su žarko željeli dovesti hrvatskog veznjaka Ivana Leku u svoju momčad, optužili su hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara da je ucijenio Leku.

Cico se, tvrde Austrijanci, želi osvetiti Dinamu odnosno Zdravku Mamiću jer je potjerao njegovog sina iz kluba, a Lekinim angažmanom u Hajduku želi postići da Hajduk, pa tako i Niko, što bolje izgleda u nastavku prvenstva.

Kranjčar je, tvrde GAK-ovci, obećao Leki da postati standardni reprezentativac ukoliko prijeđe u redove Hajduka.

"GAK-u nedostaje upravo takav igrač i s njegovim je menadžerima sve  već bilo dogovoreno. Napravljen je i predugovor, međutim, Leko je završio u Hajduku. Umješale su se više sile, tako su mi prenijeli njegovi menadžeri iz jedne španjolske agencije." - izjavio je sportski direktor GAK-a, Hannes Weninger, u razgovoru za Večernji list.

Naravno, Ivan Leko odmah je odbacio takve tvrdnje austrijskog kluba: "Ma kakva ucjena. Austrijancima sam lijepo rekao da ću odlučiti u nedjelju navečer i da su u igri GAK i Hajduk. Na kraju sam se odlučio za Split, jer mi se to trenutačno čini najboljim izborom."

"Nikomu, pa ni Štimcu, nisam ništa obećao i zato mi nije jasno čemu takve poruke iz Graza. Bio sam pošten prema njima i doista im ne treba takvo ponašanje." - dodao je Leko.

Pročitajte više