Galešić za Index: Split je prekrasan grad, a Hajduk veliki klub

NAKON što je iz Slovenije odaslana informacija kako je Hajduk zainteresiran za mladog slovenskog veznjaka NK Gorica Gorana Galešića, javio se i sam igrač, koji je istaknuo kako bi vrlo rado igrao u dresu Bijelih.

"Iskreno, ne znam precizno što moj menadžer dogovara, prepustio sam sve u njegove ruke, samo znam da imam nekoliko ponuda. Ugovor mi istječe na ljeto tako da sam slobodan igrač i mogu jednostavno i neopterećeno tražiti novi klub. Kako sada stvar stoje vjerojatno ću odraditi ugovor do kraja, a što će poslije biti, ne znam", rekao je Galešić u razgovoru za Index.

"Dolazak na Poljud? O tom potom. Mogu samo reći da je Split prekrasan grad, a Hajduk veliki klub sa strašnim navijačima; bilo bi užitak igrati za Bijele. No, imam još nekoliko ponuda i to iz inozemstva i ne znam kako će se sve rasplesti", dodao je.

Galešić je prije godinu i pol dana imao potpisan ugovor s talijanskog Genovom, a na kraju je sve propalo...

"Ma tragedija. Imao sam četverogodišnji ugovor na papiru, a onda se sve zapetljalo. Bio sam višak u kvoti stranaca pa su me htjeli poslati na jednogodišnju posudbu u Lugano. Nisam pristao, a onda se pojavio Partizan. Isprva se činilo da će se sve brzo riješiti, a onda su naišli neki problemi s certifikatom, upleli su se neki menadžeri i sve je propalo. Ja sam na kraju platio najveću cijenu", objasnio je Galešić.

22-godišnji veznjak jedan je od najboljih igrača slovenske lige, a ove sezone je upisao osam golova i devet asistencija...

"Tu sam već dugo vremena, skoro četiri godine, a istina je da je sve nekako sjelo na mjesto ove sezone. Sjajno sam igrao ovu polusezonu, nadam se samo da ću tako nastaviti i na proljeće. Trenutno sam ozlijeđen", za kraj će.

Pročitajte više