Galić za propust u prijenosu Janice okrivio Tanju Šimić i Željka Velu

NAKON što je Index prvi objavio kako će se na drugom programi HTV-a umjesto izravnog prijenosa nastupa Janice Kostelić u super G utrci u Bad Kleickirchheimu prikazivati prijenos mise iz u Slavonskog Broda, glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić je prozvao krivce.

"Istražit ćemo tko je odgovoran za propust neprenošenja ženskog superveleslaloma iz Bad Kleinkirchheima i postaviti organizaciju kuće tako da se to više nikada ne dogodi. Žao mi je što nismo prenosili utrku i zbog naših gledatelja i zbog obitelji Janice Kostelić, a posebno zbog naše alpske reprezentacije." - kazao je u razgovoru za Jutarnji list glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić.

"Ne određujem ja shemu, ali imam pravo reći da je utrku trebalo izravno prenositi jer su postojali svi razlozi za to. Bila je stvar direktorice programa HTV-a i urednika Sportskog programa gdje će i kako uvrstiti skijanje u program. Po mom mišljenju napravljena je greška." - dodao je Galić.

Direktorica programa HTV-a je Tanja Šimić, a  urednik Sportskog programa HTV-a Željko Vela. Vela tvrdi kako se zna tko donosi odluke.

"O odgovornosti sportskog programa i mojoj moglo bi se razgovarati da nije bilo nikakvog prijenosa utrke ili da smo je odlučili zaobići. Zna se tko donosi odluke što će se i kada emitirati. Da mi odlučujemo, "Petica" ne bi išla u 23 sata." - kazao je listu Željko Vela.

Pročitajte više