Gallas odbio davati izjave do kraja Svjetskog prvenstva

WILLIAM GALLAS, 32-godišnji branič francuske nogometne reprezentacije, iznenadio je u utorak predstavnike medija odbivši doći na najavljenu konferenciju za novinare.

U utorak je bio Gallasov red za druženje s novinarima u Knysni, ali pojavio se samo glasnogovornik reprezentacije Francois Manardo koji je poručio kako je branič Arsenala odlučio da tijekom Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi neće davati izjave medijima. Dodatna objašnjenja nije dao.

Dio francuskih medija nagađa kako je Gallas ljut na izbornika Raymonda Domenecha koji je, s obzirom na to da će dosadašnji kapetan Thierry Henry kretati s klupe, vrpcu dao Patriceu Evri.

"Što se dogodi unutar momčadi, ostaje unutar momčadi. Gallasova odluka da ne daje izjave je isključivo njegov izbor", kazao je vratar Tricolora Hugo Lloris.

Iz francuskog tabora stiže i vijest da se branič Barcelone Eric Abidal vratio treninzima nakon što je u ponedjeljak bio pošteđen zbog lakšeg zamora mišića, kako je objasnio glasnogovornik. Iz istog je razloga u utorak treninge propustio veznjak Lyona Jeremy Toulalan.

Francuska će na teren već prvi dan SP-a, a suparnik će joj biti Urugvaj. U skupini A su i domaćin JAR te Meksiko.

Pročitajte više