Gana prvi polufinalist U-20 Svjetskog prvenstva

REPREZENTACIJA Gane pobijedila je Južnu Koreju s 3:2 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici na Svjetskom nogometnom prvenstvu reprezentacija do 20 godina koje se održava u Egiptu.

Dvostruki strijelac za Ganu bio je Dominic Adiyiah, u 8. i 78. minuti. Ukupno je Adiyiah postigao već šest golova u pet odigranih utakmica na prvenstvu, čime je izjednačio učinak Argentinaca Lionela Messija 2005. u Nizozemskoj, te Sergija Agüera na prošloj smotri u Kanadi prije dvije godine. Najbolji strijelac u povijesti ovog natjecanja bio je još jedan argentinski nogometaš, Javier Saviola s 11 golova 2001. godine, kada je Argentina bila i domaćin.

Uz Adiyiaha, strijelac za Ganu bio je i Ransford Osei u 28. minuti, dok su golove za Južnu Koreju zabili Hee Seong Park u 31. i Dong Sub Kim u 82. minuti.

Gana će u polufinalu igrati protiv pobjednika drugog četvrtfinalnog susreta koji je na rasporedu u petak, između Italije i Mađarske. U subotu će veliki derbi četvrtfinala odigrati Brazil i Njemačka, a sastaju se još i Ujedinjeni Arapski Emirati i Kostarika.

Ovo je 17. izdanje Svjetskog prvenstva U-20, a dosad su najviše uspjeha imali Argentinci koji su proslavili šest naslova prvaka, dok je Brazil slavio četiri puta. Gana će pokušati barem ponoviti svoje najveće uspjehe ostvarene 1993. i 2001. godine, kada su bili finalisti.

 

SP U-20, četvrtfinale:

Gana – Južna Koreja 3:2

Italja – Mađarska (kasnije)

subota:

Brazil – Njemačka

UAE - Kostarika

Pročitajte više