EUROPSKE LIGE

Gareth Bale pronašao novi klub? Pregovara s drugoligašem

Foto: EPA

KAPETAN nogometne reprezentacije Walesa Gareth Bale u pregovorima je s Cardiff Cityjem, momčadi koja se natječe u engleskom Championshipu, piše britanski BBC. Bale bi u Cardiff, ako se uspije dogovoriti, stigao kao slobodan igrač. Ističe mu, naime, ugovor s Real Madridom.

Baleovi su predstavnici potvrdili da je Velšanin bio u Cardiffu te pregovarao s čelnikom kluba Mehmetom Dalmanom. Ipak, Bale je u pregovorima s još nekoliko klubova. Povezan je s prelaskom u MLS, a nije nemoguć ni njegov povratak u Tottenham. "Koliko god čudno zvučalo da bi bivši igrač Reala mogao završiti u drugoj engleskoj ligi, Cardiff je realna opcija za Balea", navodi BBC.

Beskoristan Realu

Posljednjih nekoliko sezona Bale je u Realu imao skroman, gotovo zanemariv učinak, a bio je i omražen kod navijača zbog izjava poput one da mu "neće biti problem igrati golf dok mu ne istekne ugovor u Madridu".

Kritizirali su ga i španjolski mediji, koji su ga prozivali nametnikom, parazitom, jer je u Realu uzimao ogromnu plaću bez da je doprinosio uspjehu momčadi. Često se moglo vidjeti i kako ne slavi pobjede sa svojim suigračima.

Ključan reprezentaciji

U reprezentaciji Walesa sasvim je drugačija situacija. Za svoju državu Bale igra odlično, kapetan je i redovito najbolji igrač na terenu. Wales se plasirao na Svjetsko prvenstvo, a Bale ima najveće zasluge za taj pothvat. Rođen je u Cardiffu, tu mu stanuje obitelj, a činjenica je da se u Cardiffu okuplja i priprema velška reprezentacija.

Kako navodi BBC, Baleu je trenutno primaran cilj postići uspjeh na Svjetskom prvenstvu s Walesom, za što ima idealne uvjete u ne tako napornom Championshipu. Cardiff mu neće moći ponuditi veliku plaću. U Realu je zarađivao kao cijela momčad Cardiffa u ovom trenutku, no čini se da mu novac nije presudan faktor u ovom transferu.

Pročitajte više