Garnett: Čeka nas utakmica karijere

U NOĆI sa utorka na srijedu NBA liga će dobiti nove prvake ili će finalna serija doigravanja između Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa ući u krajnju neizvjesnost sedme utakmice.

Nakon pet odigranih utakmica košarkaši Bostona su s 3-2 prednošću ponovno doputovali u Staples Center, u kojem su u ovom doigravanju već jednom slavili, svjesni da ih ne prati reputacija momčadi sposobne za završni udarac na suparničkom terenu.

U posljednje tri godine, što uključuje i šampionsku 2008., igrači Celticsa iskoristili su samo jednu od ponuđenih osam prilika za okončanje serije na strani. "Prežive" li Lakersi u utorak prstenovanje prvaka bit će odgođeno za četvrtak.

"Čeka nas najteža utakmica sezone, ako ne i serije, a možda i najveći ispit karijera svih nas", siguran je Kevin Garnett krilni centar Bostona.

Celticsi su napravili "break" u drugoj utakmici finala zahvaljujući osam pogođenih trica Raya Allena i triple-double učinku Rajona Ronda. Bio je to jedini poraz Lakersa u deset ovosezonskih odigranih utakmica doigravanja u Los Angelesu.

"Očekujem Lakerse u najboljem izdanju. Ništa manje od toga neće pružiti", veli trener Bostona Doc Rivers.

"Pred nama je izazov. Slijede nam dvije domaće utakmice kroz koje se morao primiti posla. Ali, gledajte, da nam je netko ponudio prsten pobijedimo li dva puta za redom kod kuće mi bismo takvu ponudu prije sezone i prihvatili ", kaže Kobe Bryant, prva zvijezda Lakersa koji je kroz finale na prosjeku od 30.2 poena po utakmici.

Trener Lakersa Phil Jackson, osvajač deset NBA prstena, još nikada nije izgubio seriju u kojoj je njegova momčad upisala uvodno pobjedu. Trenutačno je na savršenom omjeru 47-0.  Ukupno je ovo dvanaesti međusobni finale ovih klubova, a pogled u povijest reći će da su Celticsi uvelike uspješniji s omjerom 9-2.

Pročitajte više