Garnett ispred Duncana

KOŠARKAŠ Minnesota Timberwolvesa Kevin Garnett proglašen je najkorisnijim igračem NBA lige za sezonu 2003/2004. Krilni igrač Minnesote dobio 120 od mogućih 123 glasa za najkorisnijeg igrača, što mu je donijelo 1.219 bodova.

Na drugom mjestu je centar aktualnih prvaka san Antonio Spursa Tim Duncan sa 716 bodova, a na trećem Jermaine ONeal iz Indiana Pacersa sa 523 bodova. Duncan je naslov MVP-a sezone ponio u prethodne dvije godine.

Garnett je u prosjeku bilježio 24,2 koša i 13,9 skokova, a njegovi Timberwolvesi sa 58 pobjeda imali su najbolji učinak na Zapadu u regularnoj sezoni. Uz legendarnog Larrya Birda, jedini je igrač koji je pet sezona zaredom imao prosjek od najmmanje 20 koševa, 10 skokova i 5 asista.

"Prošao sam težak put do ovoga danas. Kad sam došao u NBA želio sam biti najbolji i bio sam spreman učiniti što god je potrebno da to postignem. Ne bih želio obezvrijediti ovu nagradu, no nikad mi nije bilo do individualnih počasti. Moj cilj je i dalje doći do naslova", izjavio je 27-godišnji Garnett.

Trener Minnesote Flip Saunders misli da postoje tri stvari po kojima se Garnett izdvaja. "On poštuje povijest i tradiciju igre, lojalan je i igra s velikom strašću", rekao je Saunders.

Pročitajte više