LIGE PETICE

Gattuso: Odlazak u Inter? Nikad ne reci nikad

Foto: Getty Images / Guliver Image

TEŽE od ijednog poraza za svakog navijača predstavlja trenutak kada njegova klupska legenda zaigra ili preuzme klupu najvećeg rivala. 

Posljednji takav primjer je Zlatan Ibrahimović, koji je kupio akcije Hammarbyja i time postao neprijatelj broj 1 navijačima Malmöa, kluba u kojem je ponikao. Sve je na kraju završilo rušenjem i paljenjem njegova spomenika u tom gradu. 

Slično je prošao i Leonardo, koji je kao legenda Milana 2010. postao trener Intera, a navijači Rossonera mu u derbiju koreografijom, koja je upravo i glavna fotografija ovog teksta, poslali poruku da je juda. Kasnije se vratio kao sportski direktor, ali mu nikad nisu oprostili izdaju.

Milan je taj derbi dobio 3:0, kasnije i osvojio svoj posljednji 18. Scudetto, a tijekom proslave na rimskom Olimpicu Gennaro Gattuso se pridružio navijačima na tribini i zapjevao - "Čovjek sr*nje, Leonardo je čovjek sr*nje". 

U međuvremenu je, među navijačima Rossonera obožavani Gattuso prošle sezone vodio Milan i kao trener, a od nedavno je strateg Napolija. Uoči derbija Napolija i Juventusa, a kroz prizmu Maurizija Sarrija i Gonzala Higuaina, koji su danas u Juventusu, novinar je na presici pitao Gattusa bi li on ikad postao trener Intera.

Uslijedio je iznenadni odgovor, koji će sigurno probuditi duhove prošlosti na San Siru.

"Znate, ja sam profesionalac. Zastanem i razmislim, s Milanom sam ispisao zlatne stranice, bio sam i trener. No, nikad ne reci nikad", ispalio je Gattuso, a potom dodao.

"Riječ izdaja nije primjerena. Kao igrači smo trenirali i igrali, sada smo treneri. Sarri i Higuain su ostvarili sjajne rezultate s Napolijem. Ne znam što ljudi misle, ali nismo svi isti", zaključio je svjetski prvak iz 2006. godine i osvajač dvije Lige prvaka s Milanom. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više