GATTUSO SE NAKLONIO RIJECI I ARMADI "Stvorili su atmosferu kao da ih je 20 000"

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

JEDAN od najvećih klubova svijeta stigao je u Rijeku, hrvatski prvak u četvrtak od 19 sati igra protiv slavnog Milana za kraj europske sezone.

> RIJEKA IMA POVIJESNU ŠANSU Gattuso iz momčadi izbacio Kalinića i još pet prvotimaca

Rijeka je već ispala, a Milan potvrdio prvo mjesto skupine Europske lige i u posljednjem kolu igrat će za navijače i prestiž. Klupu Milana nedavno je preuzela klupska legenda Gennaro Gattuso nakon serije loših rezultata, ali kriza se nastavila i pod njegovim vodstvom te su proteklog vikenda upisali 2:2 kod najgore ekipe Serije A.

U Rijeku je Gattuso stigao bez polovice prvotimaca, u Milanu je ostao i hrvatski napadač Nikola Kalinić, a priliku će dati juniorima. Riječani imaju veliku priliku šokirati nekadašnjeg prvaka Europe.



Na početku presice dogodilo se nešto neobično za hrvatske nogometne prilike. Gattuso je na presici svakom novinaru u press centru osobno prišao i stisnuo ruku.

"Igrači moraju poštovati dres Milana i boriti se do kraja"

"Ovo je važna utakmica za nas, čak iako ne odlučuje ni o čemu. No iz psiholoških razloga, potrebna nam je pobjeda", rekao je Gattuso pred novinarima na Rujevici.

"Želim vidjeti kako moji igrači pokazuju glad, da mi otežaju izbor prvih jedanaest. Kad igramo u Europi, trebaju poštovati dres Milana i boriti se do kraja. Očekujem da pate pod pritiskom i pokažu koliko su odani našem cilju. Želim ekipu koja je svjesna svoje snage, iako još moramo napredovati", rekao je Gattuso kojeg je Rijeka oduševila u prvoj utakmici.


"Igrao sam u Kupu UEFA s Milanom, izgubili smo 4:0 od Borussije Dortmund. Rijeka je kreirala takvu atmosferu na San Siru sa samo 4000 navijača, ali činilo se kao da ih je 20 000. Očekujem slično i u drugoj utakmici. Jako su organizirani, nikada ne napucavaju loptu bez veze prema naprijed".

Osvrnuo se na niz prvotimaca koje je ostavio kod kuće.

"Svi igrači koji su ostali kod kuće su nam vrlo važni i procijenili smo da je bolje da ostanu i treniraju u Milanellu nego da putuju".
 
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više