"UNIŠTIT ĆU TE, BALAVČE JEDAN" Gattuso urlao i prijetio Donnarummi

Foto: Guliver Image/Getty Images

SVI koji su imali sreću gledati Gennara Gattusa u njegovim igračkim danima znaju da se radi o ratniku, borcu s ogromnim plućima i još većim srcem. Za Gattusa nije bilo izgubljene lopte niti protivnika koji se ne može pobijediti. Bio je član slavne i trofejne generacije Milana koja je pod vodstvom Carla Ancelottija u 2000-ima osvojila sve što se osvojiti dalo. U toj su generaciji prve vedete kluba bili znalci poput Maldinija, Cafua, Kake, Pirla, Seedorfa ili Ševčenka. Međutim, nemali je broj onih koji će i danas tvrditi da je ključni igrač te momčadi bio prgavi Gennaro. Njegov temperament i prijeka narav za mnoge bili su važniji od trikova Kake ili golova Ševe. 
 
 
Gattuso je danas trener Milana. Nakon što je uprava kluba zbog užasnih rezultata smijenila Vicenza Montellu, na klupu posrnulog diva sjela je igračka legenda kluba koja je odmah svojim zvijezdama pokazala da će ih sve dok je on na San Siru čekati samo ''krv, znoj i suze'', a s prijekom naravi novog trenera Milana sad se upoznao i mladi golman Rossonera Gianluigi Donnarumma.
 
Gattusov staž na klupi Milana nije počeo sjajno jer su Rossoneri u njegovoj prvoj utakmici na kormilu ekipe "prosuli" bodove protiv slabašnog Beneventa.
 
Legendarni veznjak nije se mogao opustiti ni u svojoj prvoj pobjedi na klupi Milana, s obzirom na to da su Rossoneri teškom mukom pobijedili slabašnu Bolognu (2:1) u proteklom kolu Serije A.
Koliko je to stresna utakmica bila za Gattusa govori i činjenica da je u jednom momentu potpuno "izgubio razum" i osuo paljbu po svom golmanu, 18-godišnjem Gianluigiju Donnarummi, legitimnom nasljedniku Gigija Buffona.
 
Na semaforu je stajalo 1:1, a Gattuso je primijetio da Donnarumma nije dovoljno brzo vratio loptu u igru, pa je potpuno pobjesnio i počeo urlati na mladog golmana.
 
"Ako ne budeš radio ono što ti ja govorim uništit ću te, balavče jedan", urlao je Gattuso pored aut linije u napadu "ludila".
 
Sigurno da Donnarummi u tim trenucima nije bilo svejedno, a na njegovu sreću nedugo nakon ovog "incidenta" Milan je ponovo poveo, što je sigurno, barem malo, razveselilo Gattusa.
 

Pročitajte više