RASPAD SUPERLIGE

Gazda Liverpoola: Ja sam kriv. Iznevjerio sam svoje ljude

Screenshot: Liverpool FC

VLASNIK Liverpoola i američki biznismen John Henry ispričao se navijačima i momčadi zbog "uznemiravanja" uzrokovanog klupskim angažmanom u kreiranju projekta europske Superlige. 

Liverpool je bio jedan od šest engleskih klubova koji su bili među 12 inicijatora novog, privatnog natjecanja. U nedjelju navečer objavili su da pokreću Superligu, a već nakon dva dana novo natjecanje se raspalo.

Osnivanju Superlige zajedno su se usprotivile UEFA i FIFA, a nakon niza negativnih reakcija, protesta navijača, nogometnih legendi i mnogobrojnih klubova, svih šest momčadi iz engleske Premier lige odustalo je od projekta zatvorenog elitističkog natjecanja. U njega su ušli Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham. 

"Želim se ispričati svim navijačima Liverpoola za uznemiravanje koje su doživjeli u proteklih 48 sati. Iako to ne treba posebno naglašavati, ali treba reći, ovaj projekt nikada ne bi uspio bez podrške navijača. U posljednjih 48 sati bili ste vrlo jasni da neće uspjeti. Čuli smo vas. Ja sam vas čuo", izjavio je John Henry u videoporuci objavljenoj na službenom webu.

Henry se posebno ispričao i treneru Jurgenu Kloppu koji se davno izjasnio protiv Superlige. Klopp je jučer kazao kako ga ne iznenađuje što je odluka o pristupanju Superligi donesena bez njega.

"U nogometu sam 20 godina i predsjednici raznih klubova su donosili odluke bez mene. Ne želim biti uključen u takve stvari, ne zanimaju me. Ja sam nogometni radnik. U klubu sam menadžer i zadužen za momčad. Čuo sam priče da ću podnijeti ostavku... Što vremena budu teža, ja ću imati veću želju ostati. Ovo je teška situacija, ali dat ću sve od sebe da je pokušamo riješiti", rekao je Klopp.

Gazda Liverpoola preuzeo odgovornost i ispričao se svom klubu 

Vlasnik kluba u videoporuci je u potpunosti preuzeo odgovornost za debakl.

"Želim se ispričati Jurgenu, igračima i svima koji naporno rade kako bi naše navijače učinili ponosnima. Oni nisu odgovorni za ovo. Iznevjerio sam vas u ovom pothvatu i zbog toga mi je žao. Ja sam jedini odgovoran za negativnosti koje su se pojavile u posljednja dva dana", poručio je vlasnik Liverpoola.

Nakon odustajanja engleskih momčadi novo natjecanje, čiji je inicijator i prvi čelnik predsjednik Real Madrida Florentino Perez, ostalo je na tri španjolska i tri talijanska kluba. No danas je i milanski Inter najavio da će krenuti putem engleskih klubova jer je zbog posljednjeg razvoja događaja izgubio interes za sudjelovanje u projektu Superlige. Talijanski mediji javljaju da će uskoro sa sličnom objavom istupiti i Inter, dok je ključni operativac Superlige, gazda Juventusa Andrea Agnelli priznao da novo natjecanje ne može opstati nakon odustajanja engleskih klubova. 

Pročitajte više