Gazda Murcije slučajno otkrio ime novog trenera Reala

Epa

REAL je u zadnjih pet sezona četiri puta osvojio Ligu prvaka. Otkako se igra ovaj format Lige prvaka (od 1993.), nitko nije uspio obraniti naslov najboljeg u Europi. Sve do njih. No ne samo što su lani obranili naslov nego su ove sezone uzeli i treću krunu zaredom. Ukupno 13. Real je najtrofejniji klub u povijesti nogometa i za mnoge najveći. I zato je nevjerojatno da predsjednik Kraljeva muku muči da pronađe čovjeka koji će naslijediti Zinedinea Zidanea, koji je nakon kijevskog finala šokirao svijet objavivši da napušta Madrid.

Perez je odmah krenuo u potragu, no nailazio je samo na odbijenice. Nakon što su njemački izbornik Joachim Löw i trener Hoffenheima Julian Nagelsmann odbili Real, isto je učinio i Juventusov Massimiliano Allegri, a na Bernabeu nisu željeli doći ni Jurgen Klopp i Mauricio Pochettino.

Kako nijedno ugledno trenersko ime očito nema želju voditi vrhunsku, ali taštinama nakrcanu kraljevsku svlačionicu, u Realu su se izgleda odlučili za još jednog svog bivšeg igrača. Na klupu Reala sjest će nekadašnji veznjak Jose Maria Gutierrez, poznatiji kao Guti.

Ovu je vijest španjolskim medijima danas otkrio predsjednik Real Murcije Victor Galvez. I to u naletu bijesa. Naime, Murcia je također željela angažirati Gutija, posao je već bio sklopljen, a onda je odlazak Zidanea promijenio sve. Galvez se žalio medijima i tada mu je izletjelo da je Real dobio novog trenera.

"Guti će biti novi trener Real Madrida. Mi smo ga željeli i bilo bi mi drago da je Zidane ostao još dva dana jer tada bismo uspjeli završiti dogovor s Gutijem", rekao je ljutiti Galvez.

41-godišnji Guti legenda je Reala. Za klub iz Madrida igrao je cijeli život. Seniorsku karijeru je počeo 1994. u B momčadi, a već 1995. prebačen je u prvu ekipu za koju je igrao sve do 2010. U dresu Reala osvojio je tri Lige prvaka, pet naslova prvaka Španjolske i dva Interkontinentalna kupa. Odigrao je 542 utakmice za Real i zabio 77 golova. Za Španjolsku je odigrao 13 utakmica, a zadnju sezonu u karijeri odigrao je u dresu Bešiktaša, s kojima je 2011. osvojio kup u Turskoj.

Legendarni veznjak od 2013. radio je kao trener juniora Reala.

Pročitajte više