HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Ante Rebić, muda do poda i pluća od čelika

Foto: EPA

ANTE REBIĆ novi je heroj Milana. Taj status potvrdio je šestim golom u posljednjih sedam utakmica, za važnu prvenstvenu pobjedu 1:0 protiv Torina, ali i time što mu se klanjaju milanski simboli: San Siro mu zaglušujuće skandira, a Gazzetta dello Sport mu piše ode.

Jedan od najuglednijih svjetskih sportskih dnevnika drugu utakmicu zaredom, nakon također gola i sjajne utakmice protiv Juventusa u polufinalu kupa, proglasio ga je najboljim igračem Milana i protiv drugog torinskog kluba.

"Rebić je na sedmom nebu" naslov je teksta kojim Gazzetta ističe da je u životnoj formi i kojim obrazlaže zašto ga je titulirala. "Hrvat je zabio još jedan odlučujući gol i preorao cijeli teren. Njegova vrhunska forma ne ogleda se samo po tome što je strijelac čak pet od Milanovih sedam posljednjih golova, nego i po tome što se od neprimjetne rezerve uspeo do statusa Ibrahimovićevog idealnog partnera. Rebić ima muda do poda i pluća od čelika. On je istovremeno bek i napadač i sve to bez sekunde predaha."

Izvještaj s utakmice Gazzetta je naslovila "Milan pobjeđuje jer Rebić uvijek pogađa", a u njemu piše "Hrvat je donedavno potonulom Milanu praktično donio mjesto koje vodi u Europu. Rebić daje ton momčadi pa je Milan protivnika napao igrom koja karakterizira njegovog najboljeg igrača: niski eksplozivni start, visoki krvni pritisak kojim se protivniku skrati teren i zatoči ga se na njegovoj polovici. Milan u špici ima Ibru, ali iza njega vreba žestoki Rebić. On je u 25. minuti napravio ono što je za njega već postalo normalno - zabio je pobjednički gol."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više