TRANSFERI

Gazzetta: Bobanov plan - Modrića će isplatiti dresovima

Foto: Gulliver / Getty Images

DEBAKL na početku sezone - nakon 12 kola samo 13 bodova i 14. mjesto Serie A - tjera autore novog Milana na radikalan zaokret strategije stvaranja momčadi. Odustalo se od proklamiranog građenja ekipe na duge staze dovođenjem mladih i perspektivnih igrača. 

Umjesto toga Zvonimir Boban i Paolo Maldini od Elliotta, američkog investicijskog fonda koji je preuzeo palog velikana talijanskog i svjetskog nogometa, tražili su i dobili dopuštenje da momčad osnaže iskusnim igračima s pobjedničkim mentalitetom, nasušno potrebnim ekipi koja je od početka sezone izgubila više od pola utakmica. 

La Gazzetta dello Sport piše da su dva veznjaka koji savršeno odgovaraju traženom profilu Luka Modrić (34) i Nemanja Matić (31), kojima na ljeto završavaju ugovori s Realom i Manchester Unitedom, pa bi se u skorom zimskom prijelaznom roku mogli dovesti uz manju odštetu. 

Kako navodi ovaj izvor, Milan njih dvojicu želi angažirati zbog Francka Kessieja, koji je na prodaju, te neuvjerljivih igara Lucasa Biglie i Ismaela Bennacera. "To zahtijeva hitnu intervenciju u vidu Modrića i Matića", piše La Gazzetta i pojašnjava:

"Potonji je želja Milana jer bi momčadi donio fizikalije i dinamiku, dok je Modrić stari san Rossonera čija će se visoka plaća isplatiti povećanom prodajom ulaznica i dresova."

Pročitajte više