SERIE A

Gazzetta: Brozović nije taj, a Perišić ne može igrati tu poziciju

Foto: Getty Images/Guliver Image

INTER je sinoć u infarktnoj utakmici 2. kola Serie A na San Siru pobijedio Fiorentinu 4:3.

Gosti su poveli već u 3. minuti golom Kouamea, da bi Inter izjednačio majstorskim potezom Lautara Martineza u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. U 52. minuti Ceccherini je zabio autogol za vodstvo Intera 2:1, ali je u razmaku od 57. do 63. minute Fiorentina zabila dva gola i bila na pragu velike pobjede.

Nakon toga je Conte napravio svih pet zamjena. Izvadio je, između ostalih, Brozovića i Perišića te ubacio Sensija, Vidala, Nainggolana, Sancheza i Hakimija. Zadnja dvojica su mu riješila utakmicu. U 87. minuti Hakimi je lijepo pronašao Lukakua za 3:3, a minutu prije kraja Alexis Sanchez je sjajnim centaršutom pogodio D'Ambrosija za potpuni preokret.

Sanchez režirao preokret

Gazzetta dello Sport je za igrača utakmica odabrala baš Sancheza koji je odigrao zadnjih 12 minuta i najzaslužniji je za Interovu ludu pobjedu. Čim je ušao, Čileanac je povezao do tad rastrganu Interovu igru, stalno je bio opasan i sudjelovao je kod oba zadnja gola.

Najslabijim je proglašen Christian Eriksen koji je bio potpuno nevidljiv i dobio je ocjenu 4,5 baš kao i Aleksandar Kolarov koji je skrivio prvi gol i imao niz loših odluka.

Sljedeća dva najlošije ocijenjena Interova igrača bili su Marcelo Brozović i Ivan Perišić koji su dobili ocjenu 5. Brozović je igrao u paru s Barellom u Interovoj vezi, a budući da su bekovi Perišić i Young stalno bili vrlo visoko, nije se najbolje snašao.

Grafika: Sofascore za IndexSport

"To nije njegova uloga, igra s još jednim veznjakom. Na Brozovića očito utječu priče o transferu. Umjesto njega u igru je ušao Vidal koji je bio puno bolji. Conte je trebao takvog igrača i on je trenutačno bolji od Brozovića", piše u opisu Brozovićeve ocjene.

Perišić nije dao ono što Conte treba

Perišić je, kao što se i očekivalo, dobio priliku na lijevom boku. Conte s njim nema izbora jer mu je praktički jedini lijevi bočni igrač uz Younga koji je u ovoj utakmici započeo na desnoj strani. Conte nije želio Perišića, ali mu je u prijateljskim utakmicama dao priliku da se izbori za mjesto u momčadi i dokaže se. Gazzetta tvrdi da u tome nije uspio.

"U prvom poluvremenu bio je najopasniji Interov igrač s ulascima iz drugog plana. No, to nije ono što Conte od njega treba u ovom sustavu. Jeste li sigurni da on može biti takav bočni igrač kakvog Interov trener treba?" pita se Gazzetta.

Pročitajte više