Gazzetta: Higuain u Milanu je riješena stvar

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI sportski list La Gazzetta dello Sport objavio je danas da je Nicolas Higuain, brat Gonzala Higuaina i njegov menadžer, sinoć do 2:42 u noći razgovarao s novim Milanovim sportskim direktorom Leonardom i pristao je na dolazak u Milan.

Higuain načelno nije imao ništa protiv transfera na San Siro, ali ga je mučio model po kojem bi ga Milan kupio. Naime, Rossoneri zbog poštovanja financijskog fair playa nisu u mogućnosti platiti svih 55 milijuna eura koliko Juventus traži za Argentinca. Tako će Milan uzeti Higuaina na posudbu za 20 milijuna eura i sljedećeg ljeta ga otkupiti za dodatnih 35 milijuna.

Upravo to je mučilo braću Higuain jer Milan time nije jamčio napadaču da na njega dugoročno računa. No kako piše La Gazzetta, Leonardo je sinoć uspio uvjeriti Higuainova brata da je riječ samo o načinu kupnje te da u Milanu računaju na Gonzala sljedeće četiri godine, što su potvrdili ponudom od 7,5 milijuna eura plaće po sezoni. To su bila jamstva koja su Argentinci prihvatili i sad se samo očekuje službena potvrda oba kluba.

Da Bonucci sigurno odlazi u Juventus govori i činjenica da noćas neće igrati protiv Tottenhama te da se vratio iz SAD-a u Italiju, a La Gazzetta tvrdi da bi posao mogao biti realiziran već danas. Bonucci se tako vraća u Torino nakon samo jedne sezone, a Milan će dobiti odličnog mladog stopera Caldaru koji bi mogao biti dugogodišnje rješenje.

Higuainov dolazak gotovo sigurno znači da Kalinić odlazi iz kluba, a Milan je blizu dovođenja i Bernarda iz Šahtara koji je od ovog ljeta slobodan igrač. Želio ga je i Chelsea, ali se on odlučio za Milan zbog Leonarda, a trebao bi zarađivati tri milijuna eura po sezoni.

Pročitajte više