transferi

Gazzetta: Inter mora hitno nešto zaraditi. Prodaje Hakimija za 60 milijuna eura

Foto: Guliver Image

PSG je jako blizu transfera Achrafa Hakimija iz Intera, piše Gazzetta dello Sport.

Parižani već duže vrijeme pregovaraju s Interom i transfer bi trebao biti riješen ovih dana. Hakimi je u Inter stigao prošlog ljeta za 45 milijuna eura i odigrao je vrlo važnu ulogu u osvajanju naslova prvaka. U 37 prvenstvenih nastupa upisao je sedam golova i deset asistencija, ali više neće igrati u Interu.

Novi talijanski prvak titulu je dočekao u golemim financijskim problemima i talijanski mediji pišu da Inter ovog ljeta mora nekako završiti u plusu od 100 milijuna eura. PSG će Hakimija navodno platiti 60 milijuna eura, što bi tek djelomično spasilo Interovu blagajnu.

Klub mora istovremeno naći zamjenu za Marokanca, a našao ju je u Alessandru Florenziju koji je u PSG-u na posudbi iz Rome. Parižani ne žele iskoristiti opciju otkupa za devet milijuna eura te će ga vratiti u Rim, a ključan u njegovoj prodaji u Inter bit će - Jose Mourinho.

Bivši Interov, a novi Romin trener tek slaže momčad za sljedeću sezonu i još se ne zna je li voljan pustiti Florenzija potencijalnom konkurentu. 

Inter bi vrlo rado prodao i Lautara Martineza koji ima odštetnu klauzulu od 111 milijuna eura, ali bi ga klub vjerojatno pustio i za manje. Argentinac je bio Barcina velika želja, ali ni Barca nema toliko novca pa se okrenula besplatnom Sergiju Agueru i Memphisu Depayu.

Pročitajte više