Gazzetta: Kinezi tjeraju pola ekipe iz Intera, odlazi i Brozović

Foto: EPA

KREĆE revolucija u Interu, a vrhunac će doživjeti ovog ljeta, kad se kineski vlasnici budu počeli rješavati polovice igrača i dovoditi nove. Ugledni talijanski sportski list Gazzetta dello Sport piše da bi klub mogao napustiti i trener Simone Inzaghi, a s njim i 11 igrača, među kojima je i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović. 

Talijani kritiziraju Brozovića, pišu da je on daleko od važnosti kakvu je imao prošle sezone u Interu i da mu je zato vrijeme da ode. Također, ne pomažu mu ni godine (30), a ni velik i dug ugovor koji traje do 2026. godine, kad će hrvatski zadnji vezni imati 34. Inter će zbog svih tih faktora jako teško naći kupca za Brozovića, njegova je situacija kompleksna, piše Gazzetta.

Petorici igrača istječu ugovori

Osim hrvatskog reprezentativca, brojni suigrači su na listi za otpis u Interu. Bekovi Gosens i Dumfries dovedeni su jer su trebali biti velika pojačanja, no čelnici Intera sad gledaju kako bi ih se riješili. Gosens je najprije sjedio na klupi zbog Ivana Perišića, a sad mu je mjesto na lijevom boku uzeo DiMarco. Petorici igrača istječu ugovori. To su: Džeko, De Vrij, Gagliardini, Handanović i D'Ambrosio.

Teško je zamisliti da će Inter njima dati nove ugovore, piše Gazzetta. Trojica igrača vraćaju se s posudbi i Inter ih ne bi trebao zadržati. Za Lukakua je već predsjednik Beppe Marotta rekao da ga Inter neće zadržati, a vraćaju se u svoje klubove i Bellanova i Acerbi.

Inter, koji je prije dvije godine bio prvak Italije, ove sezone već dugo nije ozbiljan kandidat za titulu. Trenutno je na trećem mjestu i bori se za europske pozicije s Lazijem, Milanom, Atalantom, Romom i Juventusom. Inter je u Ligi prvaka ipak bio uspješan te se plasirao u četvrtfinale.

 

Pročitajte više