TRANSFERI

Gazzetta: Milan jako želi Lovrena, ali ima jedan veliki problem

Foto: Getty Images/Guliver Image

MILAN još nije odustao od dovođenja Dejana Lovrena iz Liverpoola, tvrdi dobro obaviješteni Gazzettin novinar Nicolo Schira.

On je na Twitteru objavio da na San Siru hrvatskog reprezentativca vide kao idealno pojačanje u obrani za sezonu u kojoj Milan ponovno neće igrati Ligu prvaka. Liverpool bi pustio Lovrena za ponudu između 20 i 25 milijuna eura, što je Milan spreman platiti, ali problem je Lovrenova plaća.

Naime, Lovren na Anfieldu zarađuje čak pet milijuna eura po sezoni, a ugovor mu vrijedi do ljeta 2021. godine. Milan mu nudi četverogodišnji ugovor, ali na samo tri milijuna eura po sezoni, što je gotovo dvostruko manje od onoga što zarađuje u Liverpoolu i to je za sada najveći problem oko njegova transfera u Milan.

Lovren se prošle sezone nije naigrao kod Jurgena Kloppa, a bio je i ozlijeđen, no njemački trener je favorizirao Joela Matipa u paru s Virgilom van Dijkom. Liverpool je ovog ljeta doveo mladog stopera Seppa van den Berga, koji neće odmah ući u prvu momčadi, ali na Lovrena sve manje računaju pa je za očekivati da će Hrvat promijeniti klub.

Pročitajte više