AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1:1

Gazzetta: "Modrić nije dovoljan"

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1:1 u kvalifikacijama za Euro. Jedna od najlošijih reprezentacija pod UEFA-om uzela je bod viceprvaku svijeta, a ta senzacija je odjeknula i u najuglednijim svjetskim medijima.

BBC pod naslovom "Azerbajdžan uzimanjem boda šokirao finaliste SP-a" ističe da je domaćin remijem protiv favorizirane Hrvatske izveo "ogromno iznenađenje" jer mu je to nakon četiri poraza prvi bod u skupini. Isti izvor navodi da su Azeri do "slavnog rezultata" došli zahvaljujući fantastičnom solo-prodoru i golu rezerve Tamkina Khalilzadea, kojim je poništeno vodstvo Hrvatske iz Modrićevog penala. BBC ističe da je posrtanje Hrvatske odlična vijest za Wales koji za liderom skupine zaostaje četiri boda, ali i ima utakmicu manje, pa bi pobjedom mogao doći na samo bod od Hrvatske. 

Gazzetta dello Sport kiks Hrvatske popratila je tekstom s naslovom "Modrić nije dovoljan Hrvatskoj". Najčitaniji talijanski sportski dnevnik ističe hrvatske zvijezde tamošnjih velikana: "Brozovića su suparnici uspjeli zakočiti i isključiti, a Rebić je utakmicu počeo dobro, ali nakon toga je nestao pa je zamijenjen."

O igri Hrvatske Gazzetta piše: "Dalić je momčad posložio u klasičnih 4-2-3-1, pri čemu je Brozović s Modrićem vodio igru na sredini, dok je Rebić bio jedan od trojice iza Petkovića. Upravo je akcija bivšeg napadača Bologne i Trapanija donijela prednost Hrvatskoj." Milanski list ističe da je u drugom dijelu preokret donio potez Hrvata na klupi Azerbajdžana: "Jurčević je u igru uveo Khalizadea i time okrenuo meč."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više