Gazzetta: Modrić vodi veznu liniju dream teama SP-a

Foto: Profimedia

GAZZETTA DELLO SPORT predstavila je idealnu momčad skorog SP-a u izboru četiri slavna trenera. Njih trojica su u dream team uvrstili Luku Modrića. On je u veznom redu Fabiju Capellu, Svenu Goranu Erikssonu i Danielu Passarelli. Samo Arrigo Sacchi nije Modrića uvrstio među najbolje od najboljih. 

Zanimljivo, Capello i Eriksson su momčadi složili u 4-3-3, a obojici im je identična i vezna linija: De Bruyne, Casemiro i Modrić. Švedski velikan ovako je pojasnio svoj izbor: "Veza za koju sam se odučio ima kvalitetu, raznovrsnost, ali i puno iskustva. Modrić i Casemiro su navikli igrati zajedno, a De Bruyne je nositelj igre Belgije, reprezentacije koja bi na SP-u mogla otići daleko."

Passarella i Sacchi odlučili su se za taktiku 4-3-1-2, s rombom u sredini i gotovo identičnim prednjim dijelom ekipe. Passarelli bi igrali De Bruyne, Modrić i Pedri na centru, ispred njih Messi, a špice Benzema i Mbappe.

Sacchi je sve isto osim jednog igrača. Umjesto Modrića u vezi mu je Kimmich. Sacchi je obrazložio zašto: "Kimmich mi je korektor, poveznica između obrane i veze. De Bruyne mi je desno, Pedri lijevo. Belgijac mi je tu za pokretanje napada, a Kimmich za držanje ritma igre." 

Passarella je pojasnio čime se rukovodio prilikom slaganja veze: "Na sredini terena presudna su tri elementa: maštovitost, za koju je zadužen De Bruyne, zatim svježina, a nju donosi Pedri te taktički osjećaj. To je Modrićeva zadaća.

Pročitajte više