Gazzetta: Mourinho preuzima Inter!

TALIJANSKI sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport popisao je najveće kandidate za trener milanskog Intera u novoj sezoni.

Roberto Mancini šokantno je najavio na press-konferenciji poslije poraza od Liverpoola da na kraju sezone napušta San Siro. Koliko god objava bila šokantna za predsjednika Massima Morattija, u Gazzetti smatraju da vodstvo kluba ima spremna rješenja.

Najveći kandidat za Interovu klupu tako će i službeno postati Portugalac Jose Mourinho. Bivši trener Chelseaja nedavno je izjavio da bi volio raditi pod Morattijem, čovjekom koji "obožava svoj klub i nogomet". Tom je prilikom i  demantirao da je ikad kontaktirao s velikim gazdom.

U Gazzetti, međutim, imaju informaciju da su Portugalčeva menadžera kontaktirali Morattijevi suradnici Branca i Oriali. Činjenica da je Mourinho u Londonu radio za godišnju plaću od sedam milijuna eura, smatraju Talijani, Morattiju će biti najmanji problem.

Kako vlasnici i predsjednici najviše vole kupovati igrače i trenere koji su se dokazali baš protiv njihova kluba, Talijani smatraju da bi Mourinhova prva alternacija trebao biti Rafa Benitez. Njegov konkretna i pragmatična nogometna filozofija, pišu, jako se sviđa Morattiju.

Konačno, predsjednik je više puta javno komplimentirao Fiorentinina trenera Cesarea Prandellija kao najveći trenerski potencijal u Italiji. On bi trebao biti eventualna treća opcija.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više