hrvatski nogometaši

Gazzetta o Pašaliću: Kakav je to igrač

Foto: PAOLO MAGNI/EPA-EFE

MARIO PAŠALIĆ odigrao je sinoć najbolju utakmicu u sezoni i zabio je hat-trick u pobjedi Atalante 4:0 protiv Venezije.

Hrvatski reprezentativac prvi je gol zabio u 8. minuti nakon krasne akcije i asistencije Iličića. Utrčao je u sredinu šesnaesterca te iz prve pogodio za 1:0. Samo četiri minute kasnije odigrao je sjajan dupli pas s Murielom i zabio za 2:0, a u 67. je na još jednu asistenciju Muriela prekrasno primio loptu, okrenuo se i zakucao je u gol za 4:0.

Pašalić je za svoju izvedbu dobio 7.5 u Gazzetti dello Sport, koja ga je, razumljivo, proglasila igračem utakmice.

"Razmontirao Veneziju u 15 minuta"

"Zovite ga lažnom devetkom. Hat-trick, sedam golova u prvenstvu, može igrati i osmicu, ali rođen je da napada gol. Kakav je to igrač... Ovaj put je više bio ta famozna lažna devetka nego 'trequartista', a to je bio Gasperinijev potez koji je u 15 minuta razmontirao Veneziju. Kod prvoga gola mu je sve namjestio Iličić, kod drugoga si je sve kreirao s Murielom, a treći je također bio sjajan", napisala je Gazzetta dello Sport.

Pašaliću je to bio osmi gol u 20 nastupa za Atalantu ove sezone, a tome je pridodao i sedam asistencija. U zadnje četiri utakmice u prvenstvu zabio je čak šest golova te je jedan od ključnih igrača Atalante u uzletu na treće mjesto, koje trenutno dijeli s Interom iako ima utakmicu više.

Pročitajte više