HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Perišić i Brozović su upropastili Allegrijeve planove

Foto: REUTERS/Alberto Lingria

DERBY D'ITALIA. Tako Talijani zovu utakmice Intera i Juventusa. Najveći derbi u toj zemlji završen je 1:1 u devetom kolu Serie A, uz zapažene role Interovih hrvatskih zvijezda.

Gazzetta dello Sport, jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu, Perišića je ocijenio za Talijane iznimno visokom sedmicom. Više od njega dobio je samo igrač utakmice Nicolo Barella (7.5), a u obrazloženju piše: 

"Perišić je gorio protiv Juventusa. Vatreno je odigrao u obje faze. Cuadrado ga je čuvao na lijevom boku Interovog napada, ali bio je nemoćan. Jedini Perišićev loš potez bio je šut iz kuta pred golom, koji je morao biti bolji."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ističe Perišića kao igrača koji je onemogućio Juventusovu taktiku i plan igre: "Allegri je postavio momčad u 4-1-4-1, s Locatellijem iza Cuadrada, McKennieja, Kuluševskog i Bentancura, ali ideja mu je propala jer je Inter imao igrača koji je na agresiju navedenih lako odgovarao driblingom te ih prolazio. Perišićeva superiornost na boku bila je završni dokaz toga da je Inter kontrolirao utakmicu."

Gazzetta dodaje da je Perišićevim izlaskom u 72. minuti krenuo pad Intera, koji je okončan minutu prije kraja Dybalinim golom za 1:1. Iz penala koji je skrivio Dumfries, igrač koji je ušao umjesto Perišića:

"Kod trenera Inzaghija vlada pravilo da mijenja igrača koji dobije žuti karton kako ne bi riskirao isključenje. Zato je Perišić izašao, a ne zbog ozljede ili umora. Uostalom, zamijenjen je upravo dok je izluđivao Cuadrada."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Drugi Interov Hrvat također je kod Gazzette prošao jako dobro i brojčano (6.5) i opisno:

"Brozović je Interov mač. Allegri ga je pokušao iznenaditi tako da je na njega stavio Kuluševskog, što je radio i Pirlo, ali Hrvat ga je otresao. Brozović jednostavno ima lozinku za takve situacije. Lako je prolazio čuvara, mijenjao tempo igre i vodio je."

Pročitajte više