TRANSFERI

Gazzetta: Perišić zatražio odlazak. Neće igrati u Torinu

Foto: Getty Images / Guliver Image

INTER danas od 18 sati gostuje kod Torina u 21. kolu Serie A, a odluka Luciana Spallettija produbila je novu sapunicu oko odlaska Ivana Perišića u Premiership. Točnije, nekada je moguća destinacija bio Manchester United, a sada je to Arsenal koji želi na Emiratesu vidjeti hrvatskog reprezentativca.

>>> Gazzetta: Inter prodaje Perišića, početna cijena između 40 i 50 milijuna eura

>>> Englezi otkrivaju: Arsenal je poslao ponudu za Perišića

>>> Gazzetta: Perišić želi u Premiership, a Inter će ga pustiti pod ovim uvjetom

>>> Odlazi li Perišić iz Intera? Spalletti priznao: Mnogi ga žele

>>> Inter odbio svjetskog prvaka zbog Perišića: "Neka plate Ivana koliko vrijedi"

Spalletti je pozvao Perišića za utakmicu, ali on neće u Torinu igrati od početka, a možda čak i uopće neće zaigrati u tom meču.

Prema pisanju Gazzette dello Sport, Perišić je zatražio odlazak od milanskog kluba, ali Inter ne želi ni čuti o posudbi do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora za 40 milijuna eura, što su tražili Topnici. 

"Perišić na margini. Pozvan za utakmicu, ali neće igrati", naglašava milanski sportski list. 

Nerazzurri žele definitivni transfer sad i odmah, pod uvjetom da Arsenal odmah plati spomenutu sumu. Tu je došlo do problema jer je trener engleskog kluba Unai Emery ovih dana rekao da Arsenal to ne može priuštiti te da je osuđen na posudbe u ovom prijelaznom roku koji završava za pet dana. 

Javna je tajna da 29-godišnji krilni igrač želi zaigrati u Premiershipu nakon tri i pol godine provedene na Apeninima, a njegovo izostavljanje iz startnih 11 samo je signal da je takav scenarij itekako moguć u sljedećim danima ako dva kluba pronađu način kako ugovoriti transfer. 

Na 25 odigranih utakmica (ukupno 1881 minuta) ove sezone Perišić je zabio tri gola i upisao pet asistencija. Zanimljivo, većinu je ostvario na startu sezone. Od rujna do danas zabio je samo jedan gol (Chievu 1:1) te upisao svega jednu asistenciju (SPAL 1:2) pa u Interu sve više razmišljaju o tome da je ovo posljednja prilika da zarade na njemu. 

Od dolaska iz Wolfsburga 2015. do sada, Ivan je odigrao ukupno 143 meča za Inter, uz po 34 gola i asistencije. 

Pročitajte više