Gazzetta se divi tandemu Mandžukić-Ronaldo: "Super Mario je od čelika"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARIO MANDŽUKIĆ - čovjek od čelika, vrišti renomirana Gazzetta dello Sport nakon još jednog čudesnog nastupa hrvatskog napadača. Super Mario je s dva gola srušio Napoli (3:1) i donio Juventusu sedmu pobjedu u isto toliko utakmica ove sezone u Serie A. Prvo je Mandžo izjednačio glavom u 26. minuti nakon ubačaja Cristiana Ronalda, a potom u 49. preokrenuo rezultat nakon vratnice Portugalca, kada je odbijenu loptu zakucao u mrežu i bacio Napolitance na koljena. Nakon toga točku na i stavio je Leonardo Bonucci.

"Još jedna fantastična predstava Mandžukića, koji je s dva gola okrenuo stvari protiv Napolija. Hrvatski napadač jedan je od najvažnijih igrača kod Massimiliana Allegrija, koji uvijek pronađe mjesto za njega, a Mario mu to uvijek uzvrati velikom borbom, asistencijama i golovima. Ovo posljednje je bio slučaj protiv Napolija, ali i u prethodnim utakmicama", konstatira Gazzetta.

Mandžo je s ocjenom 8,8 proglašen igračem utakmice, dok je Ronaldo dobio 8,7. 

"Mandžo-Ronaldo, kakav tandem!" poručuje Gazzetta te u tekstu navodi da dvojac funkcionira fantastično te se savršeno razumije na terenu, što su dokazali i golovi protiv Napolija. 

"Razumiju se sjajno na terenu. Mandžo krene s krila pa ulazi unutra, a Ronaldo se izvuče i onda dobijemo onakav prvi gol Juventusa kada je Portugalac slomio Elseida Hysaja i savršeno ubacio za usamljenog Marija, koji je zbunio obranu Napolija i zabio glavom. Kod drugog gola je Hrvat sjajno pratio akciju i šut Ronalda, nakon čega je bez problema okrenuo rezultat. Još jedna velika večer Juventusa, koji je ostvario sve pobjede u svim natjecanjima do sada, što se nije dogodilo 88 godina", otkriva milanski list uz naslov - "Marsovci".

Bilo da su u momčadi Alvaro Morata, Simone Zaza, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala ili Cristiano Ronaldo, svjetski doprvak s Hrvatskom uvijek pronađe put do prvih 11 i svojim igrama jednostavno ne ostavlja Allegriju drugi izbor u paklenoj konkurenciji. Morata je prije tri godine trebao biti "napadač Juvea za barem sljedećih pet godina", kako su najavljivali u Torinu, ali ga je vrlo brzo Mandžo poslao na klupu.

Higuaina nije mogao poslati tim putem pa se vratio na poziciju krilnog napadača koji podjednako pomaže u defenzivi i pravi velike probleme rivalima u napadu ubacivanjima u šesnaesterac, što je, među ostalima, osjetio i europski prvak Real prošle sezone kada mu je zabio dva gola u Madridu.

Dolaskom Ronalda činilo se kako za 32-godišnjeg ratnika iz Slavonskog Broda doista postoji mala šansa za veću minutažu. No na kraju je potjerao Higuaina u Milan, ostao i ponovno pokazao kakav je šampion. Navijači ga obožavaju, a Ronaldo mu se divi svakodnevno. Dokazuje to i scena s treninga na kojem Mandžo pred očima Portugalca na leđima nosi dva suigrača - Dybalu i Cuadrada. 

"Mandžukić je standardno bio sjajan u oba pravca, a kada zabije gol ili dva, onda je to pun pogodak. Moramo ga malo i odmarati jer Ronalda, koji je također odigrao najbolju utakmicu od dolaska ovdje, neće biti u Ligi prvaka protiv Young Boysa. Tu će nam Mandžo opet biti jako potreban i sretni smo što imamo takvog igrača u momčadi. Pravi primjer za sve", naglašava Allegri. 

Bivši napadač Dinama dosad je za Juve odigrao 136 utakmica i zabio 38 golova, uz 19 asistencija i sedam osvojenih trofeja, od čega tri Scudetta zaredom. Ove sezone je već isporučio četiri gola i upisao jednu asistenciju za ukupno 525 minuta provedenih na travnjaku. Startao je u šest od sedam susreta, a pogađa u prosjeku svaku 131 minutu.

Pročitajte više