hrvatski nogometaši

Gazzetta: Što će biti s Perišićem? Inter ga je otpisao, Bayern ga želi, ali...

Foto: EPA

BAYERN je trebao jučer, 15. svibnja, javiti Interu hoće li iskoristiti klauzulu o otkupu ugovora Ivana Perišića, koji je od prošlog ljeta na posudbi u Münchenu. Međutim, klubovi su se dogovorili za odgodu roka.

Navedeni rok određen je jer je tada trebala završiti sezona Bundeslige, ali s obzirom na to da je pandemija koronavirusa prekinula sezonu, koja se u Njemačkoj nastavlja danas, produljen je i Perišićev ostanak u Bayernu.

Bayern je prošloga kolovoza platio Interu pet milijuna eura za jednogodišnju posudbu Perišića uz mogućnost otkupa za daljnjih 20 milijuna. Antonio Conte, koji je prošlog ljeta preuzeo Inter, ne igra s krilima, nego s napadački nastrojenim bekovima i nakon što od Perišića nije uspio napraviti "svog Eto'a", otpisao ga je.

Hrvatski reprezentativac privremeno utočište našao je u Bayernu, gdje je do prekida sezone igrao jako dobro. U 22 nastupa postigao je pet golova i još osam ih namjestio. Perišićeve brojke vjerojatno bi bile bolje da nije zbog ozljede gležnja propustio desetak utakmica. 

Gazzetta piše da ga Bayern želi otkupiti od Intera, ali ne za dogovorenih 20 milijuna, nego da traži popust. Argumenti za taj zahtjev su to što je Perišić napunio 31 godinu, a u svom klubu je suvišan pa Inter za njega ne može tražiti onoliko koliko ga je platio prije pet godina kada je došao iz Wolfsburga u naponu snage.

Isti izvor navodi da je Inter odbio sniziti Perišićevu cijenu za Bayern te da su Marotta i Ausilio, glavni operativci Nerazzurra, obavijestili Nijemce da više nemaju pravo prvokupa, nego da je Perišić na tržištu. To znači da Inter za njega čeka ponude i ostalih zainteresiranih klubova.
 

Pročitajte više