Gdje je bio Sepp Blatter?

U TRENUCIMA dok je kapetan talijanske nogometne reprezentacije Fabio Cannavaro podigao pobjednički pokal namijenjen svjetskim prvacima postavilo se pitanje gdje je bio predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter.

Premda je u protokolu bilo najavljeno kako će prvi čovjek FIFA-e predati pokal pobjednicima, Blatter se nije pojavio na svečanom proglašenju. Umjesto Blattera pehar je "Azzurrima" predao njemački predsjednik Horst Koehler.

Uz njega svečanosti dodjele odličja prisustvovali su predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Franz Beckenbauer, te predsjednik UEFA-e Lennart Johansson, ali ne i Blatter.

"Zaista ne znam što se dogodilo i gdje je bio predsjednik Blatter. Bio je najavljen u programu," potvrdio je glasnogovornik FIFA-e Andreas Herren.

Dio njemačkog tiska nagađa kako je Blatter izbjegao dodjelu nagrada jer nije pretjerano popularan u Njemačkoj. Posebice, nakon što se uoči početka SP-a sukobio s čelnicima Organizacijskog odbora jer je želio zabraniti Beckenbaueru da održi govor na otvaranju World Cupa. Ironični bi dodali možda je tješio Zinedine Zidanea koji se također nije pojavio na dodjeli medalja.

Pročitajte više