DANI OLMO

Gdje odlazi Olmo? Ispred Bayerna su, čeka ga idealan napadač

Foto: EPA-EFE

DANI OLMO odlazi u RB Leipzig. Španjolski reprezentativac odlučio je prihvatiti ponudu vodeće momčadi njemačke lige uvjeren kako je Bundesliga najbolja liga za nastavak njegove karijere. 

Čeka se još samo da se dogovore posljednji detalji i da Olmo ode na liječnički pregled i potpiše ugovor. Njegov odlazak u Njemačku očekuje se već danas.

Za Dinamo je u 124 utakmice zabio 34 pogotka, od čega ih je nekoliko bilo spektakularno. Igrama za Dinamo stigao je i do španjolske reprezentacije, a sada će preko Leipziga tražiti mjesto u reprezentaciji na Europskom prvenstvu.

Gdje odlazi Dani Olmo?

Španjolac odlazi u klub koji je osnovan 2009., godine, ali u samo 11 godina isprofilirao se kao jedan od najorganiziranijih u Njemačkoj.

Već u sezoni 2016./2017. ušao je u Bundesligu, a samo sezonu kasnije izborio je Ligu prvaka osvojivši drugo mjesto u prvenstvu. 

Leipzig je poznat kao klub koji sjajno razvija mlade igrače što se vidi i u okosnici njegove momčadi koju čine Marcel Sabitzer (25), Patrick Schick (23), Timo Werner (23) i Christopher Nkunku (22). 

Trenutno su vodeća momčad Bundeslige s četiri boda ispred Bayerna, a imaju i prvog strijelca prvenstva u Werneru koji je ove sezone zabio 20 golova, a tome je dodao i šest asistencija. Olmo u njemu ima idealnog napadača kojeg može hraniti loptama.

Kao prvoplasirani prošli su skupinu Lige prvaka s Lyonom, Benficom i Zenitom, a u osmini finala će igrati protiv lanjskog finaliste Tottenhama.

Trener im je također mlad, radi se o Julianu Nagelsmannu, 32-godišnjem stručnjaku koji je na toj poziciji od prošlog ljeta, a prije toga je uspješno vodio Hoffenheim tri godine gdje je trenirao i Andreja Kramarića.

 

Pročitajte više