Generacija 92 moli čelnike FIBA-e da dodijele Hrvatskoj wild card

NAKON što je skupna "pučista", okupljena pod imenom Generacija 92+, a koju Danko Radić voli nazvati i Atlanta 96, na kratko obustavila svoje istupe u javnost, pomislili smo kako od programa za ozdravljenje hrvatske košarke neće biti ništa.

No, njezini članovi, ovaj put predvođeni Dankom Cvjetićaninom, poslali su medijima novo priopćenje u kojem navode kako se na stolu glavnog tajnika FIBE našlo pismo u kojem naši srebrni olimpijci najiskrenije mole krovnu košarkašku organizaciju da Hrvatskoj dodijeli wild card za odlazak na SP u Japan.

"Želimo obavijestiti hrvatsku javnost i sve ljubitelje košarke da smo radi boljitka hrvatske košarke, pismom podrške dobivanju pozivnice za Svjetsko prvenstvo u Japanu, kontaktirali glavnog tajnika FIBE gospodina Patricka Baumanna i Predsjednika FIBE gospodina Carl Men-Ky Chinga.

U kojeg vam prilažemo naglasili smo koliko je važno za hrvatsku košaraku biti sudionik tog velikog natjecanja najboljih svjetskih momčadi. Budući da nas vec duži niz godina nema na svjetskoj sceni, kako na Olimpijskim igrama tako i na Svjetskim prvenstvima, htjeli smo i ovim putem dati doprinos vraćanju hrvatske košarke na stare staze.

Također vas obavještavamo da smo dobili pozitivan odgovor od gospodina Carl Men-Ky Chinga, Predsjednika svjetske FIBE, u kojem nas uvjerava da će napraviti sve kako bi Hrvatska dobila pozivnicu za Svjetsko prvenstvo. Ovim putem molimo čelne ljude iz HKS-a da nas obavijeste o prigodnijem mjestu održavanja sastanka s nama, kojeg željno iščekujemo, kako bismo u konstruktivnom razgovoru ukazali na probleme koji koče razvoj hrvatske košarke.

Podržavamo prijašnji prijedlog da se sastanak održi u prostorijama HKS-a, ali zbog nedostatka prostora u HKS-u i naše želje da svi sudjelujemo u razgovoru, kojeg javnost s interesom očekuje, molimo da se pronađe adekvatnije mjesto sastanka" - stoji u obraćanju javnosti grupe Generacija 92+.

Pročitajte više