SERIE A

GENOA - INTER 0:4 Navijači se odrekli Icardija, a on režirao uvjerljivu pobjedu

Foto: EPA-EFE

MAURO ICARDI vratio se nakon više od mjesec dana izbivanja i pokrenuo Inter. Kod Genoe je milanski klub pobijedio 4:0 u 30. kolu Serie A i tako nastavio borbu za plasman u Ligu prvaka sljedeće jeseni.

>>> Perišić elegantno zabio za Inter na asistenciju omraženog povratnika Icardija

Argentinac kojeg su se navijači službeno odrekli nazvavši ga sramotom od čovjeka, odigrao je sjajan meč.

Inter je poveo golom Roberta Gagliardinija u 15. minuti poslije ubačaja Kwadwa Asamoaha, a potom je domaćina razbio bivši kapetan crno-plavih kojeg su se jučer i službeno odrekli navijači kluba.

"Nakon sastanka Curva Nord je odlučila da je ponašanje napadača s brojem devet sramotno i da se to ne može tolerirati. Icardi nije pokazao karakter kakav treba imati kapetan ovog kluba. Pozivamo Inter da ga što prije ukloni iz momčadi jer on ne želi u budućnosti biti dio kluba. Ne treba igrati do kraja sezone jer je sramota za sve nas koji volimo ovaj klub. Naš stav je da Icardi nije dio Intera i od sada se tako ponašamo", stoji u priopćenju.

Genoa - Inter Live Score

Prvo je Icardi tukao u stativu iz jednog zicera, da bi u 40. minuti izborio penal i isključenje domaćeg stopera Cristiana Romera te pogodio jedanaesterac za 2:0.

Icardi je učinio igru Intera fluidnijom, proigrali su i ostali suigrači, uključujući Ivana Perišića koji je u 54. minuti poentirao za 3:0 svojim sedmim golom ove sezone u dresu Intera.

Omraženi povratnik majstorski ga je uposlio, a Perišić je rutinski i bez greške pogodio za visoku prednost gostiju.

Konačnih 4:0 postavio je veznjak Gagliardini poslije prekida, a taj gol je sudac Mariani priznao pomoću VAR tehnologije.

Marcelo Brozović igrao je do 66. minute, a Ivan Perišić odigrao je svih 90 minuta za Inter.

Ostali rezultati:

Empoli - Napoli 2:1
Roma - Fiorentina 2:2
Frosinone - Parma 3:2
SPAL - Lazio 1:0
Torino - Sampdoria 2:1

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više