Georg Koch: Nismo smjeli propustiti šanse

"BIO SAM nevjerojatno motiviran i pun energije, pogotovo jer se radilo o tako važnoj utakmici. Igrali smo puno bolje nakon izmjena. Jako sam sretan zbog pogotka koji je donio preokret i naravno zbog pobjede koju smo ostvarili." - nije krio oduševljenje Portugalac Hugo Almeida.

Iako često osporavan od trenera Thomasa Sahaafa, Almeida je sinoć prezentirao maksimalnu borbenost, kao i djelić svog repertoara iz debitantske sezone na Weseru. No, titulom junaka večeri okitio se Danac Daniel Jensen, koji je u igri zamijenio svog sunarodnjaka Andreasena;

"Svakom nogometašu potreban je ovakav poticaj da vrati samopouzdanje." - govorio je Jensen novinarima nakon susreta, aludirajući na medijsku kampanju koja je pokrenuta nakon njegovih izjava da nezadovoljan statusom u Bremenu što prije želi napustiti klub.

"Borit ću se za svoje mjesto i dokazati da u Werderu mogu i dalje igrati važnu ulogu. Neke danske novine krivo su prenijele moje riječi. Nikada nisam rekao da želim napustiti klub. Od direktora Allofsa samo sam tražio da mi kaže imam li budućnost na Weseru." - priča danski internacionalac.

Sretan, ali i kritičan nakon teške pobjede bio je direktor Allofs; "Nismo igrali dobro u prvom dijelu. Individualne pogreške stajale su nas mnogo izgubljenih lopti, bili smo pasivni i dopustili smo protivnicima da se nametnu. No u nastavku smo zaigrali mnogo aktivnije, puni samopouzdanja konačno smo krenuli prema naprijed. I smanjili smo broj pogrešaka. Publika je bila naš veliki motivator.." - kazao je direktor.

S njemačkim je novinarima nakon susreta razmišljanje podijelio Dinamov vratar Georg Koch, koji je odradio fantastičan posao. Ali to na žalost, nije bilo dovoljno.

"Imali smo tri ogromne šanse u prvom dijelu i morali smo zabiti barem dvije. No, treba uzeti u obzir da je naša momčad jako mlada i treba još mnogo toga naučiti. To se najbolje vidjelo početkom drugog poluvremena kada smo nakon jednog krivog dodavanja primili pogodak." - kazao je Koch.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više